Етиопия  забравената люлка на християнството

Програма

Групата се събира в 21 часа на летището в Истанбул за полет на Етиопските авиолинии.

Ден1

Кацане на летище Bole - Адис Абеба с Етиопски авиокомпании от Истанбул.
Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела с ранно настаняване въз основа на наличните стаи. Обяд.
В ранния следобед обиколка на града, включваща Катедрала Света Троица, Националния Музей и панорамна гледка към града от връх Ентото.
Вечеря за добре дошли в хотел "Ambassador" (обяд, вечеря)

Ден 2

След закуска трансфер до летище Аддис Абеба за полет до Аксум.ET 128 (07:40 - 09:10)
Аксум е било царство което е властвало части на Африка и Азия в продължение на векове. Най-важната сграда на Аксум е църквата "Света Богородица от Сион", където според легендата се намира Ковчегът на завета, донесен от сина на цар Соломон и царицата на Сава „Менелик“ преди близо 3000 години. Обяд. След това се отправяме на обиколка включваща посещение на музея, обелиските и стелата, руините на замъка на цар Калеб, двореца и баните на Савската царица. Вечеря. Нощувка. Consular / Yared Zema Hotel.

Ден 3 - Адис Абеба - Аксум

След закуска трансфер до летище Axum за полет до Lalibela ET 123 (12:10 - 12:50).
Лалибела е била през 11/13 век процъфтяваща и многолюдна столица на средновековна династия. Този исторически град е построен в края на 12 век от крал Лалибела. 11 изключителни по своя характер църкви са издялани в скалите от 40 хиляди работници в продължение на 23 години. Те са обявени от Юнеско за едно от чудесата на света. Всяка църква е архитектурно уникална, фино издълбана в твърдата скала. Обяд.
Следва посещение на първата част от единадесетте монолитни и полу-монолитни църкви от 12 век, които са класифицирани в две групи (източна и западна). Вечеря. Нощувка в хотел Zan seyoum или подобен.

Ден 4 - Аксум - Лалибела

След закуска екскурзия до една пещерна полу-монолитна църква на около километър извън града. Манастира Дева Мария. Обяд. Следва посещение на втората група църкви в града, която включва Бете Гебриел, Бете Меркориос, Бете Амануил, Витлеем и Бете Аба Либанос.
В късният следобед ще присъстваме на традиционна етиопска церемония за пиене на кафе в местно семейство. Вечеря. Нощувка в хотел Zan Seyoum или подобен.

Ден 5 - Лалибела

След закуска - свободно време и трансфер до летището Lalibela за полета до Gondar.
ET 123 (13:20 - 13:50)
Трансфер до хотела и чекиране. Обяд в Quara Terrace.

Гондер е е бил кралската столица на Етиопия до 1868 г. Градът е домът на Фалаша, „черните евреи“ от Етиопия, повечето от които заминават за Израел през 1991 г.
След обяд имаме обиколка на забележителностите , дворци, кралски сгради и църкви вкл. Крепостта Fasil Ghebbi, Fasiledes Bath и църквата Debre Berhan Selassie. Посещаваме едно от местните училища в града. Вечеря в ресторант с музика на живо
Нощувка в хотел AG или подобен

Ден 6 - Лалибела - Гондар

След закуска се отправяме към Бахирдар, разположен на брега на езерото Тана в Северозападна Етиопия. Половонмилионният град е разположен на югоизточния бряг на най-голямото езеро в Етиопия, където местните рибари все още използват папирусни лодки и само на 30 км (19 мили) от грандиозния водопад Tiss Isat. Обяд.
Следобед се качваме на лодка за едно малко приключение. Ще ви отведем до страхотната водна система, която придава на Синия Нил своята огромна сила. Тази разходка с лодка също предоставя възможност за разглеждане на великолепно запазените островни манастири от тринадесети век. Езерото има невероятна мрежа от 37 острова, разпръснати по повърхността на 3000 квадратни км. Минаваме покрай някои папирусни канута, които все още се използват от местните жители като транспорт. Посещенията включват древната църква и съкровищницата на Ура Кидан Мехрет на полуостров Зеги и Азуа Мариам, които са зарешени както за жени, така и за мъже. Вечеря. Нощувка в хотел Jacaranda или подобен.

Ден 7 - Гондар - Бахир Дар

Полет от Бахирдар до Джинка през Адис Абеба
ET 187 (09:40 - 10:40) и полет за връзка до Джинка ET 171 (11:45 - 12:55)
След пристигане обяд в ресторант Besha Gojo. След обяда се отправяме към Турми през долината Омо. Понеделнишкият пазар в Турми е доста пъстър и ще имате възможност да видите Хамър племето с типичните си украси. Вечеря. Нощувка: Turmi Lodge или подобен

Ден 8 - Бахирдар - Джинка

Закуска и след това трансфер до Оморат, за да посетите хората от Дасенеч (старото им име е Гелеб), които живеят на брега на река Омо. Те пресичат реката, използвайки ствол на дърво, за да отидат на западния бряг, където живеят по-голямата част от племето. Ежедневният пазар на оморати също е интересно място за спиране за снимка. Можете да преминете река Омо с лодка. Обяд. След обяд ще разгледаме племето Хамър и се отправяме към Джинка за нощувка. Вечеря. Нощувка в хотел Orit или подобен.

Ден 9 - Турми - Оморат -Джинка

След закуска отпътуваме за националния парк Маго Парк с джип. Пътьом разглеждаме парка и фауната с дивите животни. Крайната цел е племето Боди. Това е едно от най-отдалечените и уединени племена в Етиопия. Известни са с това, че много приличат на сумисти по своето облекло. На връщане спираме при племето Мурси, известно с дисковете в устните си и ушите си. Обяд пикник. След обяд се връщаме към Джинка и ще посетим местния пазар и музей. Нощувка в хотел Orit или подобен.

Ден 10 - Джинка

Полет ET 170 (13:25 - 14:35)
След закуска и свободно време, трансфер до летището за полет обратно до Адис Aбеба.
Посрещане на летището и трансфер до хотела. След това се отправяме към Меркато и си напазарувате малко сувенири, както и известното етиопско кафе АрабикаЗ.
Прощална вечеря с традиционна културна програма в Yod Abysinia. Нощувка хотел Ambasador или подобен.

Ден 11 - Джинка - Адис Абеба

Закуска и свободно време и трансфер до летището за полета.

Ден 12 - Адис Абеба

Предимства на програмата

 • Тематичен маршрут, насочен към ценители проучващи древния “път на коприната”
 • Програма без аналог в България
 • Специално подбрани хотели проверени на място
 • Богата екскурзионна програма покриваща всичко най-интересно по маршрута
 • Удобно годишно време за посещение на страните от Централна Азия
 • Опитен водач на групата със седем тура по маршрута, запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции.
 • Самолетни билети по програмата с включени летищни такси и вътрешни полети;
 • 12 нощувки със закуски. 12 вечери;
 • Всички входни такси за посещаваните по програма туристически обекти;
 • Всички междуградски трансфери с автобус и влак;
 • Местен гид с опит с български групи;
 • Водач – преводач от Космос Травел със седем тура по дестинацията;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара към „ЗД Евроинс“ АД, покриваща медицински разходи в резултат на КОВИД-19
 • Доплащане за единична стая – 480 евро.
 • Лични разходи
 • Бакшиши

Важна информация

Необходимо е да се направи PCR тест 72 часа преди пристигане в Таджикистан!
По време на тура ще бъде направен още 1 тест за влизанe в Узбекистан-цена на PCR теста-25usd

Валиден международен паспорт – 6 месеца от датата на излизане от държавата

 • Минимален брой туристи: 12
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди тръгването.
 • Начин на плащане: депозит при записване – 1000 лева и окончателно плащане – 30 дни преди тръгването.

Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи
на корекция.

 • ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т.14 от
  Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни
  причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 • Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗАД Армеец“ с адрес – гр.София, ул. „Стафан Караджа“ 2. Застрахователна полица номер 18 268 1315 0000672073
 • Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.