• Описание
 • Етапи
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • Условия на пътуванията

Има острови, за които се носят легенди и чието посещение всява респект във всеки пътешественик. На границата между Арабско море и Индийския океан е разположен този рай за търсача на нови предизвикателства. Името му на санскрит говори достатъчно – островът на блаженството. Да, това е Сокотра. Административно той е под юрисдикцията на Йемен, но иначе е неотменна част от световното природно наследство. Една трета от всички растителни видове на острова са ендемични, тоест не съществуват никъде другаде. Разходката из него е като връщане милиони години назад в развитието на нашата планета. Достъпът е все още труден и това разбира всеки тръгнал натам. Ние сме преминали всички препятствия и Ви каним да дойдете с нас на 5 февруари, на пътешествие, което ще остане завинаги в съзнанието ви. Сокотра ви очаква с нетърпение

Няма намерена информация

Етапи на пътуването

Ден 1

Полет на Fly Dubai от София в 14.25 часа. Кацаме в Дубай в 21.25. Следва трансфер до Абу Даби и нощувка в хотел.

Ден 2

Свободно време в Абу Даби за разглеждане на голямата джамия Шейх Зайед, местния Лувър или време просто за почивка и аклиматизация. Нощувка.

Ден 3

Полет от Абу Даби за Сокотра в 11 часа. След кацане, ни посрещат нашите домакини и с пет високопроходими джипа/ по трима във всеки/, се отправяме към североизточното крайбрежие на острова, за да разгледаме фантастичното място за гмуркане, наречено морска защитена зона Дихамри. Тя е дом на един от най-богатите коралови рифове с морски обитатели на острова. Дихамри е благословен с наличието на повече от 200 цветни вида риби, обитаващи 5 коралови рифа. Вечеря. Нощувка .

Ден 4

Природна защитена зона Хомхил – Вади Шефа – Плаж Архер – нос Арсел

Рано сутринта се отправяме към природната защитена местност Хомхил. Тя е дом на много ендемични растения, като Драконово кърваво дърво, Тамяново дърво, Бутилково дърво и с невероятни природни пейзажи. Ще се разходим по многото пътеки, една от които ще ни отведе до гледка, където има естествен плувен басейн и гледка към селата надолу в равнината. Ще имаме възможност да поплуваме и да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към Арабско Море.
Следобeд ще се спуснем от платото Хомхил до североизточния бряг на острова през Wadi Shefa (един час пеша), където ще ни посрещнат джиповете. След това ще се отправим към плажа Архер. Ще имаме време да се отпуснем, да поплуваме или да се изкачим на някои от масивните гигантски пясъчни дюни. След кратка почивка в Архер, ще продължим към Рас Ерисел, който се намира в източния край на острова, където Арабско море и Индийския океан се пресичат и много кораби са потънали там. Нощното ни къмпингуване ще бъде между две гигантски пясъчни дюни на Архер, под стотиците звезди и бриза на океана.
Нощувка.

Ден 5

Пещерата Хок и Морската защитена зона Рош

След ранна закуска отпътуваме за село Тербак, където се намира пещерата Хок. Там ще се изкачваме час и половина, докато стигнем входа на пещерата. След като я разгледаме, ще тръгнем обратно за още час и половина. Хок е най-голямата пещера на острова и е дълбока 3,2 км. Тя съдържа богатата история на Сокотра и крие археологически находки като парчета керамика, картини и дървени маси с надпис на арамейски език, датиращ от 258 г. сл. Хр. Пещерата предлага невероятна красота и разнообразие от кристални декорации като сталагмити, сталактити и калцитни подове.
Късния следобед ще продължим към защитената морска част Рош, за да разгледаме едно
от най-добрите места за гмуркане на Сокотра. Рош е дом на десетки видове морски риби и е един от най-богатите коралови рифове на архипелага.
Нощувка с вечеря.

Ден 6

Вади Дефарху - южното крайбрежие (пясъчните дюни Хайф и Захак) - пясъчният плаж Омак

След ранна закуска ще се отправим към южния бряг на острова през интересния и прекрасен каньон Дефарху. По пътя ще видим традиционни села, естествени плувни басейни и необичайните Тамянови дървета. Ще посетим село Хайф и Захак, където ще преживеете масивните пясъчни дюни, които са избутани към планината от сезонните ветрове. След това ще се отправим за отмора към луксозния плаж Омак. Вечерята и къмпингуването ще бъде на плажа.

Ден 7

Платото Диксам - каньонът Вади Дирхур - най-голямата гора от кървавите драконови дървета (защитена зона Firmhin)

Днес ще стигнем до платото Диксам (около 700 м надморска височина) и гледката към Шебахон. Тази област е дом на някои от ендемичните растения и птици на острова, например Драконовото кърваво дърво и рядката местна овесарка. Гледката към каньона Даерху се помни цял живот. След това се отправяме към каньона за обяд и спокойна разходка за плуване в сладководни басейни.
Късния следобед се отправяме към защитената територия Фирхин, за да разгледаме и видим най-голямата гора от драконови кървави дървета. След като стигнем там, ще видим и стотици ендемични, много редки растения и птици на Сокотра.
Вечерята и нощувката ще бъдат в еко къмпинг Диксам.

Ден 8

Рибарско селище Калансия – лагуната Детва – пещерата на Елия

Днес ще разгледаме западната част на острова. Първата ни спирка ще бъде Qalansiya, малко традиционно рибарско градче. След това ще продължим към лагуната Detwah, която е морска защитена зона и единствената влажна зона по Рамсарската конвенция в Йемен. Тя е прочута с вълшебния пейзаж и разкошен пясъчен плаж с тюркоазена вода.Вечеря и нощувка.

Ден 9

Разходка с лодка - Shuaab Sandy Beach – Hadibu Town

След ранна закуска ще се отправим към плажа Шуааб с лодка. По пътя, ако имаме късмет ще видим Spinner Dolphins и други земноводни видове, например костенурки, морски птици, както и красиви великолепни скали, планински пейзажи на фона на морето. Веднъж пристигнали в Shuaab, не се колебайте да плувате, да се отпуснете и да се насладите на това девствено място, както и да разгледате зоната с мангрови гори.
Вечеря и нощувка на къмпинг ще бъдат в хотел в Хадибу / или екологията на чичо Адиб/.

Ден 10

Отпътуване от Сокотра

След закуска и свободно време, ще бъдем трансферирани обратно на летището, за да посетим Центъра за информация за посетители, преди в 14 часа да отлетим обратно за Абу Даби. Кацаме там в 17 часа местно време. Трансфер до Дубай. Нощувка в хотел.

Ден 11

След закуска, в 9.40 излитаме обратно за София. Кацаме в нашата столица в 13,25 часа.
Край на програмата.

Нощувките на остров Сокотра са само в палатки, поради липса на хотели. Виж снимката в секцията "Галерия" .

1. Пет джипа тойота за транспортиране на туристите/ по трима в джип/.

2. Допълнителен автомобил за осигуряване на необходимото оборудване за къмпинг и приготвяне на храна на място.

2. Необходимите лодки за мероприятията в морето/ риболов и наблюдаване на делфини и корморани/.

3 Матраци, възглавници и одеала за нощувките в палатка.

4. Всички такси за посещение на националния парк и останалите защитени зони на острова.

5. Виза за Йемен – 100 щатски долара.

6. Двама готвачи по време на тура.

7. Местен гид, говорещ арабски и английски и сокотра, плюс местни гидове за изолираните природни райони.

8. Триразово хранене на ден, плюс закуски, минерална вода и безалкохолни напитки.

9. Местно парти с музика и танци.

10. Едно хранене с прясно уловени лобстери и октоподи.

11. Самолетен билет София-Дубай-София, Абу Даби - Сокотра и обратно. Трансфери Дубай-Абу Даби и обратно.

12. Настаняване в хотел 3-4 звезди/ след потвърждение/, две нощувки в Абу Даби и една в нов хотел на летище Дубай.

13. Гид от Космос Травел с голям опит в организацията и провеждането на нетрадиционни турове.

14. Застраховка „Помощ при пътуване“ с допълнително покритие за Ковид 19.

1.Доплащане за единична стая – 250 евро/ само за трите нощувки извън Сокотра/;

2.Лични разходи по време на тура;

3.Бакшиши по осмотрение според нивото на облужване;

4.Има възможност за дайвинг срещу заплащане на място;

5.Полудневен тур на Абу Даби на Български език+ посещение на двореца на шейха (По желание: 65$/ на човек)

 • Pricing Name
  Начало
  Край
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name 05.02.2022
  Начало понеделник 06/12/2021
  Край понеделник 06/12/2021
  1 - 15 pax
   
  Available Seats: 15

  Възрастни ( 1 - 15 pax ) 2,850.00 EUR 0.00 EUR /Пътник

  - +
 • Pricing Name 19.02.2022
  Начало понеделник 06/12/2021
  Край понеделник 06/12/2021
  1 - 15 pax
   
  Available Seats: 15

  Възрастни ( 1 - 15 pax ) 2,850.00 EUR 0.00 EUR /Пътник

  - +

1.Максимален брой на групата 15 човека.
2.Начин на плащане – депозит при записване 2000лв; доплащане – до 15.12.2021г.

1.При отказ от пътуване до заплащане на остатъка по туристическия пакет (15.12.2021)- клиента губи стойносста на депозита
2.При отказ на клиента от пътуването в срок не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване, на клиента се удържа депозита плюс направените до момента разходи по туристическото пътуване
3.При отказ след ден 30-ти клиента губи платената сума за пътуването

1. Копие на международен паспорт с валидност шест месеца след датата на връщане.
2. Ако желаете можем да ви направим застраховка „Отмяна на пътуване“, не по-късно от пет дни след сключването на договора с компанията.

1. Необходим е тест преди пристигане в Дубай и на тръгване от Сокотра. Към момента условията са такива. Ще следим и като наближи пътуването ще ви информираме за актуалните ковид изисквания. Възможно е местните власти да изискат правене на тест по тяхно усмотрение.

1.Наличието на израелски печати в паспорта е предпоставка за отказ на йеменска виза
2.Космос Травел ще ви информира за необходимото облекло преди пътуването.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.
Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.