• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Тази страна има многолика история в югоизточна азия. Водената война преди повече от 50 години не успя да я разкъса на парчета и днес тя е сериозен фактор в тази част на света. Прекрасната природа и скромният народ предполагат интересни преживявания за всеки турист. Елате с нас за да откриете своя Виетнам и си тръгнете омаяни от местното гостоприемство. Тръгваме на 17 ноември 2024.

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 15
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването

-

Ден 1

Дата : 17/11/2024

Полет

Среща на летище София и отпътуване за Истанбул в 21:35ч. Пристигане в Истанбул в 00:05ч. След това следва полет в 02:20 за Ханой.

Ден 2

Дата : 18/11/2024

Пристигане в Ханой, Ориенталска разходка, разходка с велорикша и дегустация на специалното ханойско яйчено кафе.

Син Чао! Добре дошли в Ханой, столицата на Виетнам!
Пристигаме на летище Ной Бай Интернешънъл в 15:25ч. Следва трансфер до центъра на Ханой (около 40 минути с кола).
Остатъкът от деня можете да си починете и/или да разгледате централната зона на града.
Ориенталска обиколка (Ако времето позволява, ако времето не е подходящо, ще я направим на следващия ден)
17.00 ч.: Първо предприемаме спокойна пешеходна обиколка за разглеждане на забележителностите на Стария Ханой към езерото Хоан Кием – в сърцето на стария квартал, научавайки се как да пресичаме пътя безопасно, когато около нас се движат стотици мотоциклети. Спираме пред храма Ngoc Son (гледан отвън) – даоистки храм, разположен на брега на езерото.
След това ще се насладим на колоездене през Стария квартал, известен още като „36-те улици на Ханой“. Този оживен район от тесни улички и алеи е дом на буквално хиляди малки предприемачи и собственици на магазини. Това е страхотно място за разглеждане с много възможности за снимки.
Насладете се на дегустацията на ханойски специалитет - ханойско специално яйчено кафе при семейство със стогодишни традиции и опит. Ще опитаме и специалното ястие от Ханой „Chả Cá“ или „Phở“ за вечеря.
Нощувка в хотел в Ханой.

Ден 3

Дата : 19/11/2024

Най-добрият ден в Ханой (акценти: разходка из задните улички и обиколка с дегустация на храна)


Закуска в хотела. Тази сутрин ще посетите местата, които задължително трябва да видите в Ханой.
08.30 сутринта: Отправяме се към Мемориалния комплекс на столицата . Правим пешеходна разходка покрай мавзолея на Хо Ши Мин, покрай сградата на парламента, президентския дворец, централата на комунистическата партия. Така по-добре може да бъде разбрана еднопартийната демокрация и механизмите на системата на управление. Това е важно място за посещение от самите виетнамци, тъй като Хо Ши Мин е високо уважаван основател и баща на нацията. Продължаваме посещението си до храма на литературата и музея на затвора Хоа Ло в Ханой. Следва обяд в “Bun Cha - Obama” - тук Барак Обама и Антъни Бурдейн са вечеряли по време на посещение в Ханой.
След обяд връщане в хотела за почивка и преобличане с удобни дрехи за следобеден тур с джип:
16.45 ч.: Ще бъдете посрещнати от нашия водач и шофьор във фоайето на хотела за инструктаж за безопасност, след което започваме нашето приключение!
В първата част от пътуването минаваме и спираме на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ЗА ВИЖДАНЕ места в нашия красив град-очарователния Френски квартал, оживения Стар квартал, романтичните езера Хоан Кием, Западното езеро, Операта в Ханой, известният мост Лонг Биен, спокойните и очарователни села в покрайнините около Уест Лейк и езерото Трук Бах, пагодата Тран Куок, историческата тренировъчна писта, която да обогати нашите преживявания за контраста в хармонията на живота между центъра на града и покрайнините.

Във втората част от пътуването ви разкриваме ИСТИНСКИЯ ХАНОЙ с един ден от житейските преживявания, представени с непознатите части на града с парчета живот в лабиринта от задни улички, малки улички, местни домове, училища, различни пазари и черен пазар, изживявайки къде и как живеят, работят и се забавляват местните жители. Други туристически компании показват само красивото и ви съветват да избягвате неприятното и странното . По време на пътуванията на Hanoi Backstreet Tours ние не само показваме хубавото, но и разкриваме не толкова привлекателната страна на нашите дестинации. За нас обикновените туристически обекти са само върхът на айсберга, стараем се да ви покажем автентичността на града.

В третата част ще се спрем в различни местни ресторанти, заведения за хранене и щандове за храна, за да опитаме най-вкусните ястия на Ханой, включително ястия по семейни и тайни рецепти, местни деликатеси и специалитети.

Следва вечерно посещение на площад Ба Дин пред мавзолея на Хо Ши Мин.
В 20.50 – 21.10 ч. ще бъдете свидетели на церемонията по спускане на националното знаме. 21.15: Нощувка в хотела.

Ден 4

Дата : 20/11/2024

Ханой – Круиз по залива Халонг – Нощувка на борда (споделена обиколка)


Закуска в хотела. В 08.30 сутринта следва трансфер до залива Халонг - световното наследство на ЮНЕСКО и известно като едно от най-красивите места на земята.(Разстояние: около 160 км, приблизително 2,30 - 3 часа с кола)
Заливът Халонг се състои от хиляди варовикови острови, издигащи се от изумрудената вода в залива. Различната форма на островите тук е резултат от въздействието на вятъра и водата през милиони години. Осеяни от девствени плажове, плаващи села, невероятни естествени пещери и завладяващи гледки, Халонг и околностите му са задължителни за посещение от пътуващите до Виетнам.
Настаняване на борда при пристигане по обяд. Обядваме, докато спокойно плаваме до сърцевината на залива сред хиляди впечатляваши варовикови острови.
Следобед ще се насладим на плаване с каяк сред карстовете и спираща дъха природа или плуване на някой от плажовете.
Ще се забавляваме на парти по залез слънце, докато плаваме към мястото за нощуване.
Вечеря и нощувка на борда сред острови и под звездно небе.

Ден 5

Дата : 21/11/2024

Допълнителен круиз по залива Халонг – Ханой – Полет до Дананг – Трансфер до Хой Ан

Рано сутринта, можем да се насладим на изгрева над невероятния пейзаж на залива с чаша чай или кафе. След закуска можем да направим обиколка с гребна лодка, за да разгледаме естествен тунел и плаващо селище. По-късно ще посетим друга част от залива Халонг.
Брънчът се сервира по пътя на обратно към пристанището. Пристигаме рано на обяд (11.00 – 11.30 в зависимост от лодката и прилива).

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде различен в зависимост от състоянието на прилива, лодката и определения маршрут.
Следва трансфер до летище Noi Bai (2,5 часа шофиране) за полет до Дананг. В 16:10ч с Vietnam Airlines. Пристигаме в Дананг 17.40. Следва трансфер (40 минути) до Хой Ан – град от световното наследство на ЮНЕСКО, построен преди 400 години като важен азиатски пристанищен град. Настаняване в хотела и почивка. Нощувка.

Ден 6

Дата : 22/11/2024

Хой Ан Специален ден: Разходка в древен град, клас по готварство, лодка с кошница


След закуска ще се срещнем с нашия водач за пешеходна обиколка на древния град Хой Ан, старинните къщи, Китайската конгресна зала, 400-годишния Японски покрит мост и много други забележителности.
По-късно започва вълнуваща обиколка на провинцията Хой Ан.
Посещение на селото за органични зеленчуци Tra Que, среща с местни фермери и участие в земеделски дейности, за да научите и практикувате традиционните земеделски начини за подготовка на земята като окопаване на почвата, правене на лехи, наторяване на земята с морски водорасли, които се набавят от близката река, присаждане и поливане на зеленчуци...
След земеделските преживявания ще посетим фермерска къща и ще се насладим на напитка за добре дошли, преди да участваме в приготвянето на някои от известните местни ястия според инструкциите на местния готвач.
Тогава е време да се насладим на обяд, създаден от самите нас и да проверим колко способни готвачи сме.
След обяд и почивка караме до Кокосовата гора (около 8 км). Разглеждаме местно село с 7 хектара водни кокосови палми. Тези палми, които растат във водните артерии, са уникални и имат безброй приложения в Хой Ан-от храна до жилищно строителство!
Реките също са дом на лодките с кошове, използвани от местните рибари. Научаваме за традиционното изкуство за правене на лодки с кошници, преди да се качим на тези странни и уникални плавателни съдове, за да продължим пътуването си. С нашата лодка предприемаме разузнавателно пътуване, срещайки се с местните хора, които правят риболовните мрежи, използвани от рибарите, занаят, който се предава през вековете.
Пътуваме към Хой Ан, където остатъка от деня е свободен за разходки и други занимания.
Нощувка в хотел в Хой Ан.

Ден 7

Дата : 23/11/2024

Хой Ан – хълмовете Ба На и мостът Golden Hand


Закуска в хотела. В 08.00 сутринта- трансфер до гара Bana Hills (около 2 часа шофиране). Ще имаме възможност да се возим на най-дългите кабинкови лифтове в света, за да се насладим на гледка от птичи поглед, наслаждавайки се на усещането за полет в синьото небе сред облаци и вятър.
Пристигайки започваме с 15-минутна разходка до моста Giant Hand Golden Bridge - специална архитектура, издигаща се на 1400 м. надморска височина над хълмовете Ba Na между море от облаци, предлагаща величествена панорамна гледка към околните пейзажи.
След това ще посетим цветната градина, туристическото влакче, винарската изба Debay и пагодата Linh Ung.
По-късно ще вземем втория кабинков лифт до върха (около 10 минути).
Ще разгледаме горната част на националния парк Nui Chua и храма Linh Chua Linh Tu, кулата Linh Phong Tu, камбанарията, бирарията, чайната Tru Vu и Linh Phong Thien Tu и Fantasy Park – най-големият закрит увеселителен парк във Виетнам.
15.00 ч.: Връщане до станцията на кабинковия лифт и шофиране до хотела в Хой Ан.
Вечерта имаме свободно време. Нощувка.

Ден 8

Дата : 24/11/2024

Хой Ан – Да Нанг – Хюе – Следобедно разглеждане на забележителности


Закуска в хотела.
В 08.00 сутринта напускаме хотела, пътуваме около 3 часа през селски райони, планински пейзажи със спирка на прохода Хай Ван и посещение по желание на музея Чам и Мраморната планина в Дананг (входните такси на тези места не са включени в програмата).
Настаняване в хотела в 14.00ч.
Този следобед ще посетим Имперската цитадела на Хюе и Забранения град, построен от 1804 до 1830 г., където кралете от династията Нгуен са управлявали страната от 1802 до 1945г. Цитаделата е построена в квадратна форма, като всяка страна е дълга 2,5 км. от висока и дебела тухлена стена и защитена от дълбок ров. Вътре има различни секции за правителствени служби, кралски резиденции . Въпреки че повечето от сградите тук са разрушени от поредици войни в страната, останките отразяват отлично помпозността и церемониите от кралското минало.
Ще завършим деня си с посещение на пазара Dong Ba, централния пазар на Hue. Не забравяйте да опитате някои специалитети на Hue, като „Banh Nam“ и „Banh Khoai“, с които Hue е известен.
Нощувка в хотел в Хюе.

Ден 9

Дата : 25/11/2024

Местния живот на Хюе, паметници и провинциални пейзажи

Закуската е в хотела.
Днес ще осъществим едно вълнуващо пътуване, за да се докоснем до провинциалната част на Хюе и кралските паметници.
Ще посетим местен пазар, разположен в една красива и вдъхновяваща провинциална част на Хюе, покрития от столетия мост Thanh Toan и фермерска изложбена къща. Продължаваме пътуването си по скрити улици извън утъпкания път, посещавайки селца с традиционни занаяти като правене на типичните конусообразни шапки и производство на тамян.
Следва посещение на старинната Тu Hieu пагода и един от мавзолеите на императора-типична кралска архитектура в Хюе, построена с цел осигуряване вечния покой на императора, в близост и синхрон с Кралската цитадела.
След обяд се наслаждаваме на пътуването като отделяме време за изучаване на останки от древната Tiger-Elephant арена и продължаваме с визита на типично занаятчийско село, известно с направата на хартиени цветя.
Пристигане в хотела през късния следобед и оползотворяване на вечерта по свое усмотрение.
Нощувка в хотел в Хюе.

Ден 10

Дата : 26/11/2024

Хюе – Полет до град Хо Ши Мин – Следобедно разглеждане на забележителности


Закуска в хотела.
Следва трансфер до летището за полет до град Хо Ши Мин.
Като най-голям мегаполис във Виетнам, Сайгон-Хо Ши Мин е един динамичен град, смесица между старо и ново, Изток и Запад. Това е място с характерния си натоварен трафик, забързано ежедневие, небостъргачи, вълнуващ нощен живот и едни от най-добрите улични специалитети.
След като пристигнем, следва трансфер за посещение на тунелите Cu Chi, една от най-известните военни реликви във Виетнам и света.
Този подземен град се състои от повече от 200 км. тесни подземни тунели, които свързват наполовина или изцяло покрити скривалища, убежища, бойни бункери, болници, училища, всекидневни с въздушни филтри, херметични капаци, мини-капани и часови, всички те са част от система. Тази система е изкопана и използвана като крепост на Виет Мин и Виет Конг по време на Първата и Втората война в Индокитай от 1948 до 1975 г.
Ще имаме възможност да гледаме документален филм, представящ военното време, след което ще се разходим по криволичещи пътеки, минаващи под тропическа зеленина, за да изследваме системата от тунели. Можем да открием таен вход, капани, да посетим работилници, клиники и така нататък...
Това е възможността да се промъкнем в тунел, за да добием представа как Виетконг е живял и воювал през това време и да научим повече за войната във Виетнам, както и колко силна може да бъде решимостта на хората.
Вечерта е свободна, за да се насладим на нощния живот на Сайгон със собствено темпо. Нощувка в хотел в Хо Ши Мин.

Ден 11

Дата : 27/11/2024

Откриване на делтата на Меконг


След закуска се отправяме на двучасово пътуване с автобус, преминавайки през живописни местности на път за град Бенче/ Ben Tre /, известен като оризовият рай на Виетнам. Делтата на Меконг и Бенче в частност представляват вечнозелени пейзажи от оризови насаждения, тропически градини и мангрови гори, разположени по удивителните поречия на реките.
Пристигаме на пристанище Ham Luong в град Бенче и се качваме на дървена лодка за увеселителен круиз по поречието на река Бенче, ставайки свидетели на мероприятия като риболов, напояване и др. Спираме за посещение на местна тухларска и грънчарска работилница с прилагане на традиционни методи на изпичане и украса.
Следва посещение на една от многото местни работилници за преработка на кокосови продукти, разположени по протежение на реката. Тъй като Бенче е известен с кокосовите си насаждения, ще имате възможност да научите за самите процеси по преработка, отглеждането на кокосови насаждение и самите продукти от кокос. Не пропускайте възможността да опитате различните кокосови специалитети.
Връщаме се обратно на лодката и преминаваме през меандрите, направени от реките ставащи все по-малки, достигайки различни селца. Разходка до семейна работилница за рогозки и почерпка с чай и плодове.
Продължаваме пътуването на моторни колички, преминавайки покрай сенчести пътеки, кокосови гори, зелени оризови полета, зеленчукови насаждения, докосвайки се до истинския живот на местните жители и очарователния тропически пейзаж.
Обяд в типична местна къща с местни специалитети.
Разходка с плоскодънна лодка по меандъра на канала на път за Ham Luong, пътуване обратно до Хо Ши Мин.
Нощувка в хотел в Хо Ши Мин.

Ден 12

Дата : 28/11/2024

Хо Ши Мин-разглеждане на забележителности. Полет до Истанбул и София

След закуска освобождаване на хотела.
09.00 сутринта: Тази сутрин ще направим интересна обиколка на град Хо Ши Мин с посещения на някои акценти като Музея на останките от войната, в който се помещава огромна изложба на документи и артефакти от последните войни във Виетнам, старата катедрала Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта (бивш президентски дворец на Южен Виетнам).
Ще Завършим обиколката на града с посещение на пазара Ben Thanh, централния пазар на Сайгон-Хо Ши Мин.
Връщаме се в хотела. Насладете се на свободното си време, за да разгледате града или да пазарувате сами.
18:00 ч.: Трансфер до летището и полет за Истанбул в 21:40ч.

Ден 13

Дата : 29/11/2024

Полет

Кацане в Истанбул в 05:00ч. Следва полет за София в 08:45ч. Пристигане в София в 09:00ч.

 • Самолетни билети на Турски авиолинии с включени летищни такси София – Истанбул – Ханой и Хо Ши Мин – Истанбул - София;
 • Самолетни билети Ханой – Дананг и Хюе – Хо Ши Мин;
 • Настаняване в отбрани хотели 4 звезди;
 • Описаните в програмата трансфери с климатизиран автобус;
 • Всички описани входове за забележителностите по програмата;
 • Хранене според програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
 • Местен гид на английски език;
 • Водач от Космос Травел.
 • Виза за Виетнам – около 180лв
 • Доплащане за единична стая: 450 евро
 • Бакшиши за гидове и шофьори
 • Разходи от личен характеризир
 • Храна извън упоменатата в програмата
Please wait...

Няма намерена информация