• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Booking
 • FAQ

2383 хиляди квадратни километра. Най-голяма в Африка. Алжир е независима страна от 1962 година, когато след 12 години война с Франция, отнела живота на повече от един милион местни хора, се появява на картата като самостоятелна държава. Днес 30% от населението е под 15 години – феномен осигуряващ светло бъдеще за този народ. Немалко французи са родени и живели през 20 век тук. Камью, Жан Рено и много други известни имена имат тази съдба. Все още ги наричат“ pieds noirs“ – черните крака. Интересен е и фактът, че над милион европейци са продадени в робство в днешен Алжир, практика прекратена от французите през 1830 г. Още много интересни неща ще научите за тази страна ако дойдете с мен на 8 Ноември, когато е и сезонът на фурмите.Ще видим римското наследство по тези земи, както и ще усетим дъха на пустинята преживявайки няколко незабравими дни дълбоко в нея. Елате за да преживеем една приказка в края на есента.

Доплащане за единична стая и палатка 410 евро.

Необходима екипировка за пешеходни преходи (по желание)

- туристически обувки

- подходящо яке

- малка раница

- кърпа за глава (шал)

Забележки:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.78 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗАД Армеец“ с адрес - гр.София, ул. „Стафан Караджа“ 2. Застрахователна полица номер 18 268 1315 0000672073

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

-

Ден 1

Дата : 08/11/2023

София - Алжир

Събираме се на 08 Ноември в 11:00ч. на летище София, за полет до Рим в 12:55ч.. Кацаме в Рим в 13:50 и в 15:00 продължаваме за Алжир, а там кацаме в 16:55 ч.
Трансфер до хотела. След като оставим багажа си, ни чака разходка из града. Вечеря и нощувка в хотел Sidi Yahya – линк към хотела http://www.hotelsidiyahia.com/

Ден 2

Дата : 09/11/2023

Алжир


Закуска в хотела. Ще посетим музея Бардо, а след това се отправяме към Касбах. Там ще се насладим на традиционен обяд, приготвен от местно семейство. След почивката за обяд, прекосявайки красивата столица стигаме до базиликата „Нотр Дам“. По път обратно за хотела, кратка спирка в центъра на столицата.
Връщане в хотела около 17:30ч., почивка, а след това вечеря в местен ресторант.

Ден 3

Дата : 10/11/2023

Алжир – Типаза

След закуска се отправяме на запад от столицата до Типаза (1 час и 30 минути), за да посетм римските руини, рибарското пристанище и археологическият музей. Обяд в местен ресторант с прясна риба. На връщане към столицата ще посетим Кралския мавзолей „Tombeau de la Chretienne” на Мавритания. Това е погребален паметник, разположен на пътя между Черчел и Алжир. Мавзолеят е гробницата, където се предполага, че са погребани нумидийският берберски крал Джуба II и кралица Клеопатра Селена II, владетели на Нумидия и Мавритания. Връщаме се в столицата, почивка и вечеря. Полет за Джанет в 23:30ч. Пристигане в 01:15ч. Трансфер до Hotel Village Tadrart. Нощувка.

Ден 4

Дата : 11/11/2023

Джанет– In OuksemСлед закуска потегляме по пътя, за Адрар. Втората по големина провинция в Алжир. Комуната е разположена около оазис в района Туат на пустинята Сахара. Ще преминем през Tin Amali, Adrar Tin Ennouar, Oued Amais и Oued Irrikine. Това са важни спирки по пътя към Адрар. Нощувка в палатка в In Ouksem.

Ден 5

Дата : 12/11/2023

Ин Оуксем – Моул Аннага (4 - 5 часа)По време на прехода ще открием много пещерни рисунки и гравюри в Джаренския лабиринт. В края на Ин Джарен се намира местността Моул Аннага с незабравимите си дюни и артефакти от Неолита. Нощувка в палатка.

Ден 6

Дата : 13/11/2023

Моул Аннага (4 – 5 часа)

Най-високата дюна в Адрар наречена Тин Мерзуга e най-известната атракция за посещение. И ако успеете да се изкачите по нея пред вас ще се открие незабравима гледка. Нощувка в палатка.

Ден 7

Дата : 14/11/2023

Тин Мерзуга – Аменанад (4 – 5 часа)

На връщане продължаваме нашия преход през Адрар, а нашият водач ще ни покаже още много вълнуващи места. Нощувка в палатка в Аменанад.

Ден 8

Дата : 15/11/2023

Аменанад – Джанет – Техархарт (3 - 4 часа с джип и 1 час преход)Днес се връщаме до Джанет по същият път. Време за почивка и обяд. След това ще посетим града и нашата обиколка ще приключи в Техархарт, където се намират известните стенописи „la vache qui pleure”, което ознчава плачещата крава. Вечеря на върха на дюните. Късен полет за Алжир.

Ден 9

Дата : 16/11/2023

Пристигане късно през нощта в столицата. Нощувка в хотел. След закуска, свободен ден за разходка в Алжир и нощувка.

Ден 10

Дата : 17/11/2023

Сутрешен полет за Рим в 05:20 ч. Пристигаме в София в 12:05 ч.

 

 • Полет София – Алжир – София

 • Вътрешен полет Алжир – Джанет - Алжир

 • Трансфери с мини бус

 • Настаняване в 4 звезден хотел и палатки с дюшеци и одеала (носенето на спален чувал е по желание)

 • Пълно изхранване с изключение на последния ден

 • Местен водач

 • Готвач в пустинята

 • Туристическа такса за посещение на природния парк Tassili Ajjers

 • Пешеходен водач

 • Всички такси за посещение на обектите по програмата

 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.

   

 • Застраховка „Отмянана пътуване“

 • Бакшиш за водача

 • Лични разходи

 • Доплащане за единична стая и палатка 410 евро.

Please wait...

Няма намерена информация