• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Има дни в които мечтите се сбъдват. Казват, че животът е функция на два фактора - време и енергия. Може би. Иде ти да крещиш, а всъщност мълчиш пред обаянието на майката природа. С недостижима безметежност тя наблюдава нашата комично надута значимост и като мъдър родител ни слага там, където ни е мястото. Байкал, Бурятия, Монголия. Елате с нас, за да усетите природата по нов начин. Великият Байкал, будистката Бурятия и номадска Монголия с пустинята Гоби, ви очакват. Били сме там и знаем за какво иде реч. Остава вие да откриете и преживеете природата на Азия по собствен начин.

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 12
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

Предимства на програмата:

 • Маршрутът обхваща най-интересните природни и религиозни локации в тази част на далечния Изток.
 • Програма без аналог в България.
 • Специално подбрани хотели проверени на място.
 • Удобно годишно време за посещение на тези ширини.
 • Малка група до 15 човека.
 • Опитен водач на групата запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции.

-

Ден 1

Дата : 15/07/2024

Истанбул - Новосибирск - Улан Уде

Полет на С7 от Истанбул от 11.20 часа каца в Новосибирск 21.15 часа, от Новосибирск излита от 00.35 часа на 16 юли каца в Улан Уде 04.05 часа

Ден 2

Дата : 16/07/2024

Улан Уде

Посрещане на летището, трансфер до хотела, закуска и кратка почивка. Срещаме се във фойаето на хотела. Обяд. Екскурзия в музея на историята на Бурятия, пешеходна обзорна обиколка на град Улан Уде. Посещение на историческия център, разходка по Гостиным рядам и Арбат, запознаване с търговската история на град Верхнеудинск /сега Улан Уде/.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Дата : 17/07/2024

Улан Уде


Закуска. Следва трансфер и екскурзия до Иволгински дацан /център на будизма в Руската федерация/, посещение на района на „ Главната квартира на Чингис Хан“. След това посещаваме етнокомплекса Замдаа, ще се запознаем с бурятската култура, обяд с бурятска национална кухня.
Продължаваме към село Тарбагатай, посещение на планината Омулевка, оттук се открива прекрасен изглед към река Селенга. Отправяме се към старообрядческо село, където ще се запознаем с културата на старообрядците, вечеря - староруска кухня. Връщане в Улан Уде. Нощувка.

Ден 4

Дата : 18/07/2024

Улан Уде - Горячинск/Байкал


Продължаваме към Байкал, ще разгледаме „ Етнографския музей на народите на Забайкалието“- най-големият музей на открито. По пътя следват следните спирки / Пихта, Хаим, Сретенския женски манастир, Сигналния фар в Турка, Скалата на костенурката/.
Обяд.
Пристигаме в село Горячинск, настаняваме се в хотел Хармония. Вечерна разходка в курорта Горячинск.
Нощувка.

Ден 5

Дата : 19/07/2024

Горячинск/Байкал


Екскурзия до Баргузинската долина. В този ден ще пътуваме по величествения Баргузински хребет, височината му достига 2840 м. Ще посетим село Баргузин, първото казашко укрепление в Забайкалия и известно място на политическо изгнание. Следва историческия музей, където ще се запознаем с историята на декабристите, братята Кюхелбекер и мистериозната история за Шандор Петьофи /унгарски поет и революционер/.
Ще посетим и Алгинските солени езера, недалеч от тези места ще открием скални рисунки – петроглифи. След това ще отидем до мястото на шаманската сила „ Бик Камък“ . Отправяме се към местността на „ Замъкът Сува“, местните жители вярват, че това е служило като последен пост на Баргутите – древните обитатели на долината. Обяд със селско семейство. Трансфер до село Баргузин, спускане до реката и подготовка за рафтинг. Рафтингът не е труден, без силни течения и бързеи, подходящ за начинаещи. Продължаваме до лагера на брега на Баргузинския залив, следва парна баня, плуване в Байкал и сауна. Вечеря на брега на езерото Байкал.
Връщане в хотел Хармония. Нощувка.

Ден 6

Дата : 20/07/2024

Горячинск/Байкал


Екскурзия до Забайкалския национален парк. Първо ще преминем по най-дългия пясъчен плаж на езерото Байкал, дълъг 24 км. Намирайки се в подножението на полуостров Свети нос, карайки по протежение на провлака, ще стигнем Чивуркуйски залив.
Ще се изкачим до наблюдателната площадка, откъдето можем да видим залива с неговите острови, както и Баргузински хребет. Качваме се на лодка и правим водна разходка из залива, посещаваме термален извор в залива Змеевая. Трансфер с катер до островите Ушкани, където можем да наблюдаваме нерпа /единствения сладководен тюлен в света/ в естествената му среда. Обяд от байкалска кухня на кораба. Връщане в хотел Хармония. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Дата : 21/07/2024

Горячинск/Байкал - Улан Уде


Трансфер с корабче от пристанище Турка до остров Олхон. Ще отидем с катер до най-дълбоката точка на езерото Байкал, ще посетим места на острова като „ Под Узури“, нос „Хобой“, нос „ Любов“ и нос „Тримата братя“. Обяд на брега с байкалска кухня. Връщане в Турку. Вечеря, трансфер с автобус за Улан Уде. Пристигане и настаняване в хотел Бурятия. Нощувка.

Ден 8

Дата : 22/07/2024

Улан Уде - Улан Батор


Закуска. Отпътуване с миниван до Улан Батор, преминаване на границата, обяд. Пристигане в Улан Батор, настаняване в хотел, вечеря. Нощувка.

Ден 9

Дата : 23/07/2024

Улан Батор - Пустинята Гоби


Рано сутринта напускаме оживената столица, за да започнем нашето приключение към пустинята Гоби. Тръгваме на юг през безкрайните степи и с изненада откриваме първите си впечатления от Монголия: стада диви коне, галопиращи по ръба на пътека, димяща юрта, стояща сама в долината. Спираме на “ oboo”, за да помолим духовете за защита по време на нашето пътуване, чрез извършване на церемония. Възможност за откриване на шаманизма и анимизма, първата вяра на монголите.
Обяд в местен ресторант в Мандал Гоби, столица на провинция Дунд Гоби /Централно Гоби/. Продължаваме нашето пътуване на юг, за да стигнем до скалите Tsagaan Suvarga /Белите ступи/. Полупустинните степи, през които ще преминем, напомнят дивите пейзажи на САЩ.
Само след час пеша и ето ни пред тези огромни скали, оформени като ступи. Преди няколко милиона години те са били покрити от океана и днес все още има следи от този морски свят. Тази удивителна варовикова формация, висока 30 метра и дълга 400 метра, съдържа много съкровища като амонити и вкаменено дърво.
Настаняване в хотел Gobi Caravanserai /луксозен лагер/.

Ден 10

Дата : 24/07/2024

Пустинята Гоби


Днес навлизаме в националния парк Gobi Gurvan Saikhan , „ Гоби и трите му красавици“ - трите планински вериги, които пресичат парка. Намираме се в най- големия парк на страната. Тук има прекрасна флора и фауна: саксаули, черноопашати газели, планински кози и снежни леопарди.
Обяд в местен ресторант в Даланзадгад, столицата на Умну Гоби – провинция Южна Гоби. След обяд ще посетим „ Музея на природата и историята на Гоби“, тук можем да видим препарирани животни, който преди са живели в пустинята, древни вкаменелости, истински яйца и скелети на динозаври. След като изчакахме жегата да спадне, се отправяме на разходка край потока вливащ се в дефилето на Елин Ам. Това ждрело, чието име означава „ Долината на брадатия мъж“, е известно със своята различна екосистема. Разположено в средата на пустинята Гоби, температурите през лятото достигат 30 градуса и пак има замръзнал скреж.
Очаква ни половин час ходене до входа на ждрелото. Тук в края на зимата слоят лед достига няколко метра дебелина и няколко километра дължина. Това е идеално място за наблюдение на живота на брадатите лешояди и орлите. Ако имате късмет, може дори да забележите диви кози по околните планински върхове. Вечерта пристигаме в номадско семейство, където ще опитаме националното монголско ястие „ Хорхог“. Нощувка при семейството. Настаняването е в монголски юрти по 4 човека, в каквито живеят местните номади. Тоалетната е навън.

Ден 11

Дата : 25/07/2024

Пустинята Гоби


Днес се насочваме на запад. Движим се през огромна пустиня без почти никаква растителност. Тук можем за видим диви кози и газели. Ще посетим едно невероятно място - планината Ханан Хетс. Тези масиви са възникнали в резултат на тектонични движения и са разположени една зад друга в успоредна линия. Те създават архитектурна магия с дължина 200 км, докато слоевете между планините са широки само около 100-200 метра. Само си представете, ние се движим по такова дефиле, заобиколени от стръмни скали с височина над 100 метра - гледката е неописуема. Нощувка при номадско семейство. Настаняване в монголски юрти с тоалетна навън.

Ден 12

Дата : 26/07/2024

Пустинята Гоби


Тръгваме по пътя, преодолявайки сухи степи и планини и достигаме дюната Хонгорийн Елс. Това е най-дългата дюна в страната - 180 км с ширина 20 км, намираща се в националния парк Гоби Сурван Сайхан. В котловина, заобиколена от планини, пясъчната дюна Хонгорийн Елс има поток в подножието си, който образува зелен оазис. Можете ли да си представите как изглежда това?
Дюната се нарича още Duut Manhan /пееща дюна/ заради звука, създаван от движещите се пясъчни маси. Това е една от трите пеещи дюни в света. Именно в тази необичайна обстановка ще яздим камила под вечерното слънце.
Настаняване в туристически лагер Gobi Erdene с монголски юрти. Настаняването е по 2 човека в юрта, в общо здание са банята и тоалетната.

Ден 13

Дата : 27/07/2024

Пустинята Гоби - Улан Батор


Днес се връщаме в Даланзадгад. Наслаждаваме се на последните си мигове в пустинята и се сбогуваме с нея. Следва обяд в града, след което се отправяме към летището за полет до Улан Батор /час и половина/.
Пристигаме в Улан Батор, трансфер до хотела, вечеря.
Настаняване в хотел.

Ден 14

Дата : 28/07/2024

Улан Батор - Истанбул - София

След закуска се отправяме към летището за полет Улан Батор – Истанбул - София. Излитаме 8.40 от Улан Батор, каца в 13.05 часа в Истанбул, от там излита в 19.05 часа , каца в София в 20.20 часа.

 • Самолетни билети Истанбул – Новосибирск – Улан Уде и Улан Батор – Истанбул – София
 • Вътрешен полет Даланзадгад – Улан Батор
 • 9 нощувки в хотели и 3 нощувки в юрти
 • Закуски, обяди и вечери
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“
 • Всички трансфери и входни такси по програмата
 • Водач от агенцията с опит в дестинацията
 • Доплащане за единично настаняване: 490 евро (само в хотелите, без в юртите)
 • Руска виза: 350 лева към момента

Космос Травел оказва съдействие за получаване на руската виза. Пътуването започва от Истанбул и завършва в София. При желание от страна на клиентите можем да окажем съдейсвие за пътуването до Истанбул.

Цената е сформирана при група от 15 човека, при по-малка група цената се увеличава съответно с по 100 евро на човек.

Please wait...

Няма намерена информация