• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Сибир, Байкал, Бурятия - неразбираеми географски понятия. Зад завесата на видимото се крие източна мистика от висока проба, смесена с вековни шамански култове и спиращи дъха образци на майката природа. Сякаш създателят е искал да ни покаже само частица от намерението си, оставайки всичко друго в ръцете на осъзнатия човек. Ако на запад прекалената чувствителност е по-скоро бреме, в тази част на света тя не е порок, а необходимост. Местните са вградили живота си в природата, ставайки част от нея и световните дела са празнично незначителни. Хармонията с околния свят е лекарството, от което взимат ежедневно големи дози. Отвсякъде струи енергия, за да ни върне назад и припомни позабравената връзка между нас и самите нас. Да, сигурно ви се струва странно всичко което пиша, но ако дойдете тук ще го усетите с цялата си същност. Тук в Сибир, човек идва за да прегърне своята позабравена същност.“

Няма намерена информация

-

Ден 1

Дата : 02/08/2023

Излитане от Истанбул в 11:15 часа с полет на С7, кацане в Новосибирск 21:05 часа. От Новосибирск излитаме в 00:20 и кацаме в Улан Уде 03:55 часа на 3 август.

Ден 2

Дата : 03/08/2023

Your Plan

Посрещане на летището, трансфер до хотела, закуска и почивка. Среща във фоайето на хотела, обяд. Екскурзия до Музея на историята на Буратия, обзорна пешеходна обиколка на град Улан Уде. Посещение на историческия център, разходка по Гостины ряди и Арбат, запознаване с търговската история на град Верхнеудинск/сега Улан Уде/. Вечеря.

Ден 3

Дата : 04/08/2023

Your Plan


Закуска.Трансфер и екскурзия до Иволгинския дацан / центърът на будизма в Руската федерация/, посещение на района на „Щабквартирата на Чингис Хан“.
Продължаваме до село Тарбагатай. Ще посетим и планината Омулевка, оттук се открива страхотна гледка към река Селенга. Продължаваме с посещение на староверско село, запознаваме сe с културата на староверците, обяд от стара руска кухня. Връщане в Улан Уде.

Ден 4

Дата : 05/08/2023

Your Plan


Отпътуване към Байкал, посещение на Етнографсия музей на народите на Забайкаалието- най големият музей на открито. Продължаваме към селището Уст – Баргузин. Почивка и вечеря на брега на Баргузинския залив / най големият и дълбок залив на Байкал/. Лагерът е разположен на брега, откъдето се открива страхотна панорамна гледка към полуостров Святой нос. Баня и къпане в Байкал.

Ден 5

Дата : 06/08/2023

Your Plan


Екскурзия до Баргузинската долина. Този ден ще караме по величествения Баргузински хребет, височината му достига 2840 м. Ще посетим и село „ Баргузин“, първият казашки затвор в Забайкалия и известно място за политическо изгнание. Следва посещение на местния исторически музей, където ще се запознаем с историята на декабристите,братята Кюхелбекер, мистериозната история на Шандор Петьофи- унгарски поет и революционер. Продължаваме към Баргузинския дацан, който се намира в подножението на планината. Разходка по екопътеката до „ Лицето на богинята Янжима“- свещено място за поклонниците. Янжима се смята за богиня на плодорието и хората с творчески професии.
Пресичаме долината и се отправяме към Икатския хребет.Пристигаме в „Ининската градина на камъните“- уникален природен феномен, камъни с диаметър до 4 метра са разпръснати на площ до 10 квадратни километра. Следва посещение на шаманското място на силата „ Бик камък“. Разглеждаме района на замъка Сува, сред местните жители цари мнение, че е служило като последен преден пост на баргутите- древни жители на долината. Следват Алгинските солени езера,недалеч от тези места ще открием скални рисунки- петроглифи. Продължаваме до село Баргузин,спускаме се до реката и подготвяме за рафтинг. Рафтингът не е труден, без силни течения и бързеи, идеален за начинаещи. Вечеря и нощувка в Уст Баргузин.

Ден 6

Дата : 07/08/2023

Your Plan


Започваме с екскурзия до Забайкалския национален парк. Следва най- дългият пясъчен плаж на езерото Байкал, дълъг 24 км. Намираме се в подножието на полуостров Святой нос, минаваме покрай провлака, и пристигаме в Чивурскийския залив.Изкачваме се до наблюдателната
площадка, откъдето се вижда залива с нетовите острови и Баргузинския хребет. Качваме се на лодка за водна екскурзия с посещение на термален извор в залива Змеева.След това продължаваме с лодката до островите Ушкани,където ще видим нерпа- единствениясладководен тюлен в света- в естествената му среда. Обяд от байкалската кухня на кораба.Връщане в Уст Баргузин. Вечеря.

Ден 7

Дата : 08/08/2023

Your Plan

Трансфер с корабче от пристанище Турка до село Хужир на остров Олхон. Ще преминем с лодка през най- дълбоката точка на Байкал, ще видим места на острова като Узура Пад, нос Хобой, нос Любов, нос Трите братя. Пристигане в Хужир, трансфер до хотела. Вечеря и почивка.

Ден 8

Дата : 09/08/2023

Your Plan

Днес ви очаква разходка с лодка по водите на Малкото море, посещение на остров Огой, където през 2005 година е построена будистката Ступа на Просветлението с даренията на доброволци от цял свят. Будистите вярват, че обикалянето на Ступата води до сбъдване на желания. Колкото
повече обикаляте Ступата, толкова по- голяма е вероятността, вашето желание да се сбъдне в този живот. След това пристигаме на континента, в живописен залив,покрит с иглолистна гора. Тук можем да се отпуснем на брега, да се разходим.След това се насочваме към лековит извор, който се намира в гората, и има два улея – мъжски и женски. Водата е обогатена със сребро и полезни минерали, вземете съд със себе си, за да си напълните с лековита вода. Връщане в Хужир, вечеря.

Ден 9

Дата : 10/08/2023

Днес ще стигнем до най- северната точка на остров Олхон – нос Хобой. Обиколката ще се проведе с автомобили с висока проходимост УАЗ. Първата спирка е село Харанци, след което ще посетим най- красивото място – участъка Песчанка, където има уникалки байкалски дървета със сложни форми. По нататък маршрутът продължава до скалата Тримата братя.Върхът на нос Хобой е увенчан от скалата на Богородица, която е свързана с една от най- известните легенди на Олхон. Струва си, да се отбележи, че Хобой е много мощно „място на силата“ и човек, прекарал даже кратко време тук, чувства невероятен прилив на сила и енергия. По време на обиколката имаме организиран пикник обяд сред природата. Вечерта връщане в хотела, вечеря. Връщане в Хужир.

Ден 10

Дата : 11/08/2023


Отпътуваме от село Хужир за Иркутск, по пътя ще посетим мраморната кариера, която се намира в околностите на село Бугулдейка. Възрастта на тези древни находища на декоративен камък е най малко два милиарда години, дължината на обекта е малко повече от 10 километра. Според експерти запасите от материал са около 10 милиона кубически метра. Местният мрамор се отличава с чистия си състав и идеално качество. Белотата, мекотата и еднородността ви позволява да създадете уникални колони и статуи. В момента добивът на мрамор е спрян, поради факта, че се намира в природозащитена зона. Следователно кариерата е отворена за посещения. Пристигане в Иркутск, настаняване в хотел, вечеря.

Ден 11

Дата : 12/08/2023

Днес се отправяме към село Листвянка. По пътя ще посетим културно-етнографския музей „Талци“- уникална колекция от паметници на историята, архитектурата и етнографията от 17-20 век. Музеят под открито небе ви дава възможност да се запознаете с материалната и духовна култура на
народите от района на Байкал. Продължаваме с посещение на Байкалския лимноложки музей, чиято дейност е насочена към формиране на екологичен мироглед с помощта на иновативни научни и образователни технологии. Ще посетим и аквариума на Байкалската нерпа,за да видим байкалския ендемит от една ръка разстояние и да се насладим на таланта и интелекта на това необикновено животно.В свободнота време можем да посетим пазара за риба и сувенири – едно от най - популярните места в Листвянка. Тук ще намерим байкалска риба- омул, липан, бяла риба, голомянка – приготвена по различни начини. Продават се и билкови чайове, кедрови ядки, фигурки, играчки тюленчета, бижута от минерали и магнити. На пазара има и огромно разнообразие от етнически сувенири – монголски национални дрехи, ритуални маски, шамански тамбури, амулети и много други. Връщане в Иркутск, вечеря.

Ден 12

Дата : 13/08/2023

Излитане от Иркутск 04:20 , кацаме в Новосибирск 05:55. От Новосибирск излита в 07:30 часа, каца в Истанбул 10:15 часа.

 • Полети от Истанбул - Улан Уде - Иркутск - Истанбул 
 • 12 нощувки
 • Настаняване в  Улан Уде - хотел Буратия
 • Град Уст Баргузин - хотел Баргузински сърф
 • Село Хужир - мини хотел Олхон 
 • Град Иркутск - хотел Ангара 
 • Град Новосибирск - хотел 4*
 • Изхранване - закуска, обяд и вечеря - само последните два дни на закуска.
 • Екскурзионна програма по време на целия тур
 • Всички трансфери по програмата - автобус Мерцедес, специален транспорт УАЗ, лодки
 • Всички входни такси и билети - включително за островите Ушкани
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с лимит 20 000 евро
 • Водач от Космос Травел с опит в дестинацията 
 • Руска виза - 350 лева
 • Настаняване в единична стая - 360 евро 

Космос Травел оказва съдействие за получаване на руската виза. Пътуването започва и завършва от Истанбул. При желание от страна на клиента можем да помогнем в намирането на самолетен билет или трансфер с автобус за пътуването до Истанбул. 

Please wait...

Няма намерена информация