• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Какво са мечтите? Те са част от нашето все още неосъществено “Аз”. Докосването до Бутан е като сбъдване на съкровена мечта. Питаш се, може ли да съществуват такива хора. Има ги. Да, те са там, високо в Хималаите, достигнали до своята хармония, упорито отказващи да я изтъргуват срещу материалните придобивки на западната цивилизация. Да, има такива хора. Намерете смелост да дойдете и ще разберете за какво иде реч. Бутан – преживяването като усещане на божественото в нас.

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 12
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

-

Ден 1

Дата : 08/06/2024

София - Истанбул - Катманду

Полет от София: излита 15.25 часа - 16.50 часа каца в Истанбул – излита 19.40 часа - каца 05.35 часа в Катманду

Ден 2

Дата : 09/06/2024

Катманду

Пристигане в Катманду – настаняване в хотел, свободен ден, нощувка

Ден 3

Дата : 10/06/2024

Паро – Тхимпху


След закуска тръгваме към летището за полета Катманду – Паро .
Полет КВ401 – Катманду – Паро – 09,10- 10,30 часа пристигаме в Паро.
Трансферът до град Тхимпху ще отнеме около един час. Настаняваме се в хотела, следва кратка почивка и после разходка в столицата. Тхимпху е малък град. Тук живеят около 100 000 човека. Именно тук се намира резиденцията на кралското семейство. Днес ще се изкачим до най- високата статуя на Буда в Азия – Кунзанг Пходранг, откъдето се открива прекрасна гледка към Тхимпху. Посветена е на 60 годишнината на четвъртия крал Джигме Синге Вангчук. Статуята съдържа повече от сто хиляди по малки статуи на Буда, всяка от които, като основната, е изработена от бронз и покрита със злато. Вечерта ще се разходим по централните улици. По залез слънце ще се присъединим към хората, които се отправят към Мемориалната ступа, построена през 1974 година в чест на третия крал от неговата майка. Заедно с местните жители можем да направим Кора /обиколка/ около ступата и да четем мантри. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.
Хотел Осел

Ден 4

Дата : 11/06/2024

Тхимпху


След закуска в хотела се отправяме към Чагри Гомпа. Този манастир се намира в северната част на долината Тхимпху, на половин час път от града. Манастирът е основан през 17 век от Шабдрунг Нгаванг Намгял /основателя на Бутан/. Именно тук Шабдрунг, известният тибетски лама, проведе първото си отшелничество. Той медитира три години в една от пещерите, където по-късно построява манастир. Това място е често посещавано от бутанците и един от основните центрове за медитация. Йогистите от Бутан медитират там, някои напълно напускат светкия живот и прекарват живота си в отшелничество.

Следва пикник на брега на ледникова река. Вечерта ще отидем до Ташичо Дзонг – главният манастир на града и кралски секретариат. Той е живописно разположен на брега на река Ванг Чу близо до град Тхимпху.

Хотел Осел

Ден 5

Дата : 12/06/2024

Тхимпху – Гангтей


След закуска се отправяме към Гангтей.
По пътя ще преминем през прохода Дочу Ла, чиято височина е 3080 м. Ако имаме късмет с времето, ще видим верига от най – високите хималайски върхове. На прохода има комплекс от една голяма и сто и осем малки ступи, както и манастир. Ще спрем да се насладим на красивите гледки и да си направим снимки. Продължаваме към Гангтей, където ще посетим Гангтей Гомпа – най-големия манастир Нингма в Бутан и единствения манастир от тази школа, разположен на запад от Черните планини. Ще се разходим и до долината Фобжиха. Самата долина Фобжика е едно от най-впечатляващите и удивителни места в Бутан. Представете си, че вървите нагоре през гъста гора дълго време, и след това внезапно се озовете на широко, равно плато без дървета. Точна така изглежда необичайната долина Фобжиха. Впечатлението се подсилва допълнително от контраста с другите долини в Бутан, които обикновено са тесни и дълбоки. Фобжиха се намира на надморска височина от 2900 метра в покрайнините на националния парк Джигме Сингие Ванчук и принадлежи към окръг Вангди Пходранг. Гордостта на долината са две живописни криволичещи реки : Накай Чу / буквално черна вода / и Гай Чу / буквално бяла вода/
Нощувка в хотел Деуахен

Ден 6

Дата : 13/06/2024

Гангтей — Бумтанг - Огиен Чолинг


Рано сутринта тръгваме за Бумтанг. Дзонгхаг или район Бумтанг се намира на надморска височина 2600 до 4500 метра и се състои от четири широки долини, образувани от древни ледници. Бумтанг е идилично тихо място. Плодородните долини са покрити от живописни полета с елда, ориз и картофи. Тук е приятно да се разхождаме и да се наслаждаваме на спокойствието и уединението с природата. По-късно ще пристигнем в долината на река Танг на 3000 м. надморска височина, където ще спрем в Огиен Чолинг. Това е имение от 14 век, което е принадлежало на управляващото семейство Дорджи, преди сегашната династия Вангчук да поеме управлението. Напълно запазеното имение и манастир несъмнено е най-доброто място в Бутан за тези, които искат да се докоснат до историята и културата на тази страна.
Мястото е забележително, защото собственичката на имението е пряка наследничка на това семейство. Ще се разходим из имението, ще посетим манастира и музея, който се намира в двореца, където родът Дорджи е живял преди седем века. Ще пренощуваме в старинна сграда, чиито стаи са оборудвани като къща за гости. Вечеря и разговори край камината.
Къща за гости Огиен Чолинг

Ден 7

Дата : 14/06/2024

Долината Танг, имението Огиен Чоелинг


Долината Танг е едно от най – невероятните места в Бутан, тук сякаш времето е спряло. Повечето местни жители не са пътували никъде извън долината си, когато ви срещнат, те ще свалят шапката си и ще ви се поклонят, както преди сто години. Тук все още е запазен старият бит. Животът е изпълнен с простота, близост до природата, очите на хората сияят от радост и любов. Ще вървим по пътя, който води към Тибет. Именно по този маршрут тибетците бягат в Бутан от китайците през 70 години.
Ще посетим и къщата на Лама и малък семеен манастир. Вечеря в имението. Ще се изненадаме от местната кухня, в която се смесват бутански и швейцарски рецепти.
Къща за гости Огиен Чолинг

Ден 8

Дата : 15/06/2024

Огиен Чоелинг- Джакар


Днес ще посетим най-голямата долина на Бумтанг. По пътя ще видим Мебарцо – огненото езеро. Един ден през 15 век тертон, чието име било Пема Лингпа, имал видение. Той осъзнал, че свещени текстове са скрити дълбоко в езерото Мебар Тшо. Той взел запалена маслена лампа и се потопил с нея във водите на Мебарцо. След като останал там дълго време, той излязъл – лампата горяла в едната му ръка , а с другата държал сандък и свитък. Така идва името – Мебарцо – пламтящо езеро.
Бутанските поклонници често идват до малкото сладководно езеро, скрито в скалистите брегове. В благоприятни дни те носят маслени лампи. Мебарцо се смята за едно от най-светите места в страната. Днес ще посетим манастирите Джамбей и Курджей, едни от свещените места в кралството. Смята се, че самият Гуру Ринпоче е медитирал в Курджей.
Ще посетим Джакар Дзонг – крепостта на бялата птица. Намира се на билото на планината на едноименния град.
Швейцарска къща за гости.

Ден 9

Дата : 16/06/2024

Бумтанг – Джакар – Пунакха


След закуска се отправяме към Пунакха. Ще правим спирки за почивки на живописни места. Двете главни бутански реки, Мо чу и Пхо Чу се срещат в долината Пунакха.
Там, където те се сливат е известният Пунакха Дзонг. До 1955 година Пунакха е столица на кралството, а сега този град е зимната резиденция на върховното духовенство на страната. След пристигането ще посетим фермерски дом. Ще се срещнем с любезна домакиня, тя ще ни покаже къщата и домакинството. Ана Уангмо е родена в тази къща, няколко поколения от нейното семейство са израснали тука. Основната къща е на около 300 години, по-късно е надграждана и променяна. Къщата е заобиколена от пет декара земя, парцелът е в непосредствена близост до реката, на брега на която има няколко дървени вани. Това е бутанска баня. Желаещите могат да се изкъпят и да се потопят в малък водопад тук. Или просто се отегляме сред природата, в имението има много хубави места.
Почивка и нощувка.
Курорт Zhingkham

Ден 10

Дата : 17/06/2024

Пунакха – Паро


Сутринта ще посетим Пунакха Дзонг и манастира Чими Лхаканг. Този манастир е построен в чест на Друкпа Кюнле, който е известен още като Божествения Луд. Счита се, че Чими Лхаканг има чудотворна сила – лекува безплодие. Много бездетни двойки идват тук за благословия. Трансфер до Паро.
След пристигане ще се отбием в Кичу Лхаканг – един от най-старите манастири в Бутан. Основан е през 7 век от крал Сонгцен Гампо, благодарение на когото будизмът се разпространява из обширната територия на Тибет и Хималаите. Според легендата, Сонгцен Гампо с помощта на Кичу изгонил канибала, който всявал страх у хората.
Настаняване във вили категория 4*в курорта HIMALYAN KEY FOREST в Паро- нощувка.

Ден 11

Дата : 18/06/2024

Паро- Такцанг-Лаканг


След закуска ще отидем до Такцанг - Лаканг – най-известния манастир в Бутан и едно от най-свещените места в страната. Намира се северно от град Паро на надморска височина от 3120 метра. За да стигнем до манастира ще направим приятна 2-3 часова разходка през сенчестите борови гори. Общо отиването и връщането трекинг ще отнеме 5-6 часа. Такцанг Лаканг е разположен на стръмни скали на 900 метра над долината на Паро. Името Такцанг се превежда като гнездо на тигрица и има обяснение за това. Манастирът е построен през 1692 година в пещера, където Гуру Ринпоче е медитирал през 7 век. Според легендата Гуру Ринпоче е долетял тук, яздейки тигрица, и е медитирал 3 години, 3 месеца, 3 дни и 3 часа, за да победи демоните, живеещи в пещерата.
Настаняване във вили категория 4*в курорта HIMALYAN KEY FOREST в Паро - нощувка.

Ден 12

Дата : 19/06/2024

Паро - Катманду

Закуска в хотела. Трансфер до летището. Полет до Катманду: 18 юни – КВ400 – Паро – Катманду – 07,10-08,10 часа.
Свободен ден и нощувка в Катманду.

Ден 13

Дата : 20/06/2024

Катманду - Истанбул - София

Полет от Катманду в 07.05 часа - 12.35 часа каца в Истанбул - 19.05 часа излита от Истанбул – 20.20 часа каца в София

 • Хотели по програмата/ на човек в двойна стая/
 • Транспорт за групата по програма
 • Закуска, обяд и вечеря/ в Катманду само закуска/
 • Входни билети за манастири, паметници и музеи
 • Виза за Бутан
 • Дневна държавна такса за престой 100 долара на ден
 • Самолетни билети Катманду - Паро - Катманду
 • Самолетни билети София – Катманду- София
 • Англоговорящ водач в Бутан
 • Водач – преводач на български, запознат с източните религии и разбирания за живота, правил скоро този тур
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в чужбина с лимит 20 000 евро
 • Доплащане за единично настаняване - 610 евро

Цената е сформирана при група от 15 човека, при по-малка група цената се увеличава съответно с по 100 евро на човек.

Please wait...

Няма намерена информация