• Описание
 • Етапи
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

ЕКВАДОР И ГАЛАПАГОС РАЯТ НА ДИВАТА ПРИРОДА 12 ДНИ/11 НОЩУВКИ СОФИЯ-КИТО-ГАЛАПАГОС-ГУАЯКИЛ-КУЕНКА-КИТО-КОКА-КУЯБЕНО-КОКА-КИТО-СОФИЯ..

ЕКВАДОР И ГАЛАПАГОС

РАЯТ НА ДИВАТА ПРИРОДА

12 ДНИ/11 НОЩУВКИ

СОФИЯ-КИТО-ГАЛАПАГОС-ГУАЯКИЛ-КУЕНКА-КИТО-КОКА-КИТО-СОФИЯ

-

Ден 1

Понеделник 18.10

Полет от София до Мадрид в 06:20 часа от Терминал 1. Кацане в Мадрид в 09:10 часа. Полет за Кито в 15:55 часа. Кацане на летище Марискал Сукре в Кито на 19:40 часа. Трансфер от летището до хотела. Нощувка.

Ден 2

Вторник 19.10

Кито - Галапагос: следва трансфер до летището за полет до Галапагос. След пристигане на остров Сан Кристобал ще посетим Interpretation Center, Cerro Tijeretas и Punta Carola и ще се качим на борда на яхта. Включени закуска, обяд и вечеря.

Ден 3

Сряда 20.10

Обиколка с яхта на остров Еспаньола. Ще посетим Punta Suárez и Bahía Gardner. Шнорхелинг. На борда са включени закуска, обяд и вечеря.

Ден 4

Четвъртък 21.10

Сутринта ще пристигнем на най-мистичния остров Флореана. Ще чуете една различна история за този остров. Ще посетим: Punta Cormorant, Devil’s Crown, Post O ffice Bay & Asilo de la Paz. На борда са включени закуска, обяд и вечеря

Ден 5

Петък 22.10

Обиколка с яхта на остров Санта Круз. Разглеждане изследователската станция Чарлз Дарвин и гигантските костенурки Галапагос. Ранният следобед-трансфер до летище. Полет за Гуаякил. Трансфер от летище до хотела. Настаняване. Обиколка на града: посещение на Малекон - Серо Санта Ана - Торе Мориска или Торе дел Релой. Връщане в хотела. Закуска.

Ден 6

Събота 23.10

Трансфер с автобус от Гуаякил до Куенка. Обяд. Обиколка на града: Барио на Сан Себастиан, Музея за модерно изкуство, парк Калдерон (централен парк), Цветната площадка, Катедралата Саграрио (Старата катедрала) и Катедралата на непорочното зачатие (Нова катедрала), считана за най -голямата в Латинска Америка, известната фабрика за панамски шапки и „Turi Lookout“. Връщане в хотела. Закуската и обядът са включени.

Ден 7

Неделя 24.10

От Куенка отиваме с автобус до Ingapirca до най-важния комплекс Cañari-Inca в Еквадор-Gualaceo, където ще видите отблизо производството на фини филигранни бижута и ръчно изработени керамични съдове-Chordeleg. Възможност за разходка из пазарите за плодове и зеленчуци, с разнообразие от пресни продукти. Връщане в хотела. Закуската и обядът са включени.

Ден 8-9-10-11

Понеделник-Четвъртък

Куенка - Кито -Кока-Куябено: Трансфер от хотела до летище. Полет за Кито- Кока/Лаго Агрио. Трансфер от летище - до „El Puente“ входа на резервата Cuyabeno.
Днес ще навлезем дълбоко в Амазонската джунгла по река Рио Напо.
Дейности:
Пътуване с кану по река Куябено до нашата хижа (3 часа проучване на реката в търсене на маймуни, птици и изследване на реката и лагуните в търсене на див живот, плуване и изпращане на слънцето. Нощна експедиция с кану в търсене на каймани.
Възможност за разходка и изследване на местната флора и фауна.
Ако условията позволяват, можем да видим розови делфини.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Входна такса включена
Включени са закуска, обяд и вечеря.

Ден 11

Четвъртък 28.10

КУЯБЕНО - КИТО: Наблюдаване на местни птици. Закуска. Плаване по река Куябено обратно до моста Куябено. Обяд в кутия (включен). Трансфер Куябено - летище Кока/Лаго Агрио - полет в Кито - трансфер от летището до хотел Кито. Закуската и обядът са включени.

Ден 12

Петък 29.10

КИТО: Днес ще разгледаме цветната столица на Еквадор. Посещение на църквата Compañía, църквата Сан Франциско, катедралната църква. Посещение на Панечило - Посещение на Близкия свят или вулкан Пулулахуа -Посещение на Интинян (входната такса е включена) освобождаване на хотела - Трансфер до летище Марискал Сукре и полет за Мадрид в 21:30 часа.

Ден 13

Събота 30.10

Кацане на летище Барахас в 15:00 часа. Полет за София в 18:15 часа. Кацане в София в 22:20 часа. Край на програмата.

 • самолетни билети по програмата с включени летищни такси и вътрешни полет: София-Кито-Галапагос-Гуаякил-Кито-Кока-Кито-София

 • 11 нощувки. Включени закуска, обяд и вечеря, съгласно програмата;

 • всички входни такси за посещаваните по програма туристически и природни обекти;

 • всички трансфери с автобус 

 • водач – преводач от Космос Травел с опит по дестинацията;

 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара, покриваща медицински разходи в резултат на КОВИД-19 

 • Туристическа такса и виза за Галапагос-120 USD. Заплаща се на място-лично;

 • доплащане за единична стая – 550 евро (В  Галапагос  не е възможно едичнично настаняване,само в Куябено);

 • лични разходи;

 • бакшиши;

Please wait...

!!Необходимо е да се направи PCR тест не по-рано от неделя /17.10.2021/!!!

- Тематичен маршрут. Среща с девствения свят на природата;
- Програма без аналог в България;
- Богата екскурзионна програма,покриваща всичко най-интересно по маршрута;
- Удобно годишно време за посещение;
- Опитен водач на групата с познания по маршрута.

Валиден международен паспорт – 6 месеца от датата на излизане от държавата.

• Минимален брой туристи: 15
• Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди тръгването.
• Начин на плащане: депозит при записване-1700 лева и окончателно плащане – 30 дни преди тръгването.

 Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗАД Армеец“ с адрес - гр.София, ул. „Стафан Караджа“ 2. Застрахователна полица номер 18 268 1315 0000672073

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

* Маршрутът подлежи на промени при изпълнението си, ако възникнат климатични или форсмажорни фактори.
**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.
** Цената подлежи на окончателно потвърждение след одобрение на заложените самолетни билети от авиокомпаниите.