• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Знаете ли какво е Кора? А Касамансе, Лимпул? Колко много още не знаем за Африка. Сенегал е перлата, която французите са сътворили в западна Африка. В южната си част страната е една голяма делта със забележителен животински свят, много странни етноси и прекрасна музика, която прилича на етнокултурен африкански джаз. В северната ще откриете Сан Луис - някога столица на страната и ще преспите в сахарска палатка с всички последствия. Ще откриете и Дакар, който е най-европейският град в западна Африка, за да видите откъде милиони роби са потегляли към Америките. Прибавете и екзотичната малка страна Гамбия, разположена покрай реката със своята флора и фауна и ще получите едно приятно февруарско пътуване към западна Африка. Сенегал и Гамбия ви очакват през февруари.

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 15. При по-малък брой – цената се увеличава със 100 евро
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни прeди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

-

Ден 1

Дата : 04/02/2025

Полет

Събираме се на летището в 19:40ч.
Полет от София в 21:40ч за Истанбул. Кацане в Истанбул в 00:15ч. Следва друг полет в 01:20ч за Банжул.

Ден 2

Дата : 05/02/2025

BANJUL - SENEGAMBIA BEACH HOTEL

Пристигане в 06:15ч., посрещане и трансфер с автобус до хотела. Ранно настаняване и релакс. След това програмата започва с Мостът Denton, Lamin Lodge и обратно. Tур по реката, като лодката има две палуби, шезлонг на горния етаж, а храната е на блок маса, чай, кафе, вода, вино и т.н.
Възможност да видите делфини, различни видове маймуни, птици, местна фабрика за стриди и др. Нощувка в SENEGAMBIA BEACH HOTEL.

Ден 3

Дата : 06/02/2025

TENDABA CAMP

Днес ще се трансферираме до TENDABA CAMP - добре известен туристически лагер от повече от 30 години. По време на екскурзионната програма ще имаме няколко спирки, за да видим как живеят местните хора, първите заселници на племето в Гамбия, барабани или местни изпълнители на Kora.
Следва обиколка на реката около TENDABA CAMP, където ще видим различни видове маймуни, птици, местни рибари и др.
Храна, настаняване, вода, напитки, чай, кафе и т.н. всичко включено. Нощувка в TENDABA CAMP.

Ден 4

Дата : 07/02/2025

KUNTAUR, KAIROH GARDEN LODGE


Продължаваме до следващия камп. По пътя ще имаме няколко спирки, за да видим истинската Гамбия, където повечето местни живеят в тревни къщи изградени от кални блокове заоблени колиби.
Днес ще видим местните пазари, наречени (LUMO), където хората от всички съседни села ще дойдат и ще продадат стоките си.
Следва речна обиколка в националния парк на река Кунтаур,с възможност да видите шимпанзета, хипопотами, бабуини, различни видове маймуни, птици и др.
Храна, настаняване, напитки, вода, чай, кафе и т.н. всичко включено. Нощувка в KAIROH GARDEN LODGE.

Ден 5

Дата : 08/02/2025

Ziguinchor –Seleki

След закуска ще се отправим към границата за да влезем в Сенегал. Добре дошли в Касаманс. Ще започнем с първия град ZIGUINCHOR, основан през 1645 г. от португалци до околните жилища BAINOUKS и DIOLAS и накрая преотстъпен на Франция на 22 април 1888 г. Най-търговският пункт във френските колонии просперира благодарение на търговията на фъстъци и други природни ресурси. Ще посетим катедралата Saint-Antoine de Padoue и пазара Saint-Maur des Faussées. Обяд и нощувка в Селеки. Нощувка в къмпинг.

Ден 6

Дата : 09/02/2025

MLOMP OUSSOUYE, ELOUBALINE (Gueye Island)


Отпътуваме след закуска и откриваме красивата природа покрай болонгите в зелената мангрова гора на тази биосфера, където Диолите живеят от векове със своите вярвания и ритуали. Ще посетим IMPLUVIUM HUTS с отворени покриви, типична архитектура на Diola, за да се очертае основното помещение и да се събира вода от дъжд. Нощувка в къмпинг.

Ден 7

Дата : 10/02/2025

Полет Cap-Skirring – Dakar, TOUBA - KOBA.

Отпътуване за Cap-Skirring и полет до лкетище Blaise Diagne Дакар. Следва продължение до свещения град TOUBA и KOBA. Ще видим животновъдите PEULH в селата и фермерите WOLOFS. Нощувка в Къмпинг.

Ден 8

Дата : 11/02/2025

Koba – Saint-Louis and the North (World Heritage)


Пресичаме SAHEL и пристигаме в града, наречен кръстопът на цивилизации. Тук живеят мирно африканци от Субсахара, маври, араби, бербери и европейци, португалци, холандци и французи. Ще разгледаме историческия град с карета, теглена от коне и открием неговите колониални къщи с балкони, художествени галерии, музей, местни пазари за занаяти и красивия му мост. Нощувка в хотел.

Ден 9

Дата : 12/02/2025

PARC DJOUDJ (World Heritage)


След закуска ще посетим парка, създаден през 1971 г. и станал обект на световното наследство с 12 000 хектара, биоразнообразие и птици. Повече от три милиона от тях мигрирали от Европа и са заобиколени от селата Wolof, Peulh и Maures. Нощувка в СЕН ЛУИС.

Ден 10

Дата : 13/02/2025

LOMPOUL


Един незабравим ден ни очаква. Отпътуване към пустинята LOMPOUL за БИВАК, разходка по дюните, яздене на камила и нощувка в палатка под небето с милионите звезди.

Ден 11

Дата : 14/02/2025

MEKHE - DAKAR

След закуска отпътуване за Дакар. По пътя спираме в MEKHE (град на Кожата, обувки, колани, раници, портфейли и други предмети) и червеното езеро. Ще спрем още и в THIES, за да видим изобретателността на Жените с плетени кошници и необходимите домакински предмети. Следобедна разходка в града. Нощувка в ДАКАР.

Ден 12

Дата : 15/02/2025

The MYTHICAL GOREE ISLAND


В продължение на няколко века от тук са тръгвали милиони роби за северна и южна Америка. Много от тях са нямали щастието да преживеят прехода. Днес ще посетим последната им спирка преди да ги качат на корабите и потеглят към неизвестното. С ферибот ще стигнем до основната крепост на търговията с роби – островът Goree. Разходка и обяд в ресторант на острова. Музеи и пазари. Продължаване до бреговата зона Сали, където в хотел Royam Saly 4* ще отседнем за почивка на океанския бряг следващите 3 дни.

Ден 13

Дата : 16/02/2025

Свободен ден (Закуска и вечеря)


Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии: резерват за животни на Bandia (15 км), Saloum Joal-Fadjouth Island of cells (35 км)

Ден 14

Дата : 17/02/2025

Свободен ден (Закуска и вечеря)


Свободно време за плаж и почивка.

Ден 15

Дата : 17/02/2025

Полет

Свободно време. Трансфер до летището за полет на Турски авиолинии в 21:00ч. от Дакар за Истанбул.

Ден 16

Дата : 19/02/2025

Пристигане и край на програмата

Кацане в Истанбул в 06:50ч. Следва полет в 08:50ч. за София. Кацане в София в 09:10ч.

Цената включва:

 • Самолетни билети с Турски авиолинии София – Истанбул – Банжул и Дакар – Истанбул – София
 • Вътрешен полет Cap-Skirring – Dakar
 • Нощувки в хотели 3 звезди, къмпинги и 1 нощувка в палатка, последните три дни в хотел 4 звезди.
 • Закуски и вечери
 • Обяди в дните от 2ри до 12ти включително
 • Описаната екскурзионна програма и входни такси за посещаваните обекти
 • Всички описани трансфери с климатизиран транспорт
 • 4*4 или 6*6 в пустинята Lompoul
 • Местен английско-говорящ екскурзовод
 • Водач преводач от Космос Травел с опит в дестинацията
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с лимит 20 000евро

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая: 650 евро
 • Храна и напитки невключени в програмата
 • Лични разходи
Please wait...

Няма намерена информация