• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Вулкани, гейзери, мечки, сьомга. Това са думите характеризиращи Камчатка. Ще преживеем всичко заедно. Поне 30 действуващи вулкана, 150 горещи извора, 24000 мечки и 6 вида тихоокеанска сьомга. Най-висока точка е вулкана Ключевской - 4750 метра. В Камчатка мечките се разхождат се без притеснения. Странно е чувството да си на десет метра от майка с три мечета. Все пак те са домакини тук, а ние сме натрапници. Около 300 кратера, на полуостров с територия 464 хиляди кв. км. Иначе Камчатка е присъедиена към Руската империя през 1697 г. През 1740 година е основан Петропавловск Камчатски - главния град на 300 хилядната област. Мечките спят от декември до края на април, а животът на местните коряки, ителмени, алеути, звени и чукчи не спира от векове дори за миг. Това изолирано от световните неволи място ни очаква за да го открием.

 

Необходимо оборудване за тура:

- Туристически половинки обувки с твърда подметка, подходящи и удобни за планински терен
-
Ветро - и водоустойчиво яке с качулка
-
Туристически панталон
-
Резервно бельо
-
2-3 чифта обикновени и вълнени чорапи
-
Пуловер
-
Шапка
-
Ръкавици
-
Слънцезащитни очила

- Слънцезащитен крем и защита от комари

Описание на маршрута:

- По всеки маршрут работят опитни шофьори и иструктор водачи.
-
По обективни причини / лошо време, препоръки на Министерството на извънредните ситуации, възникване на заплаха за живота и здравето на туристите и др./ водачът инструктор има право самостоятелно да променя посоката и графика на маршрута. Туристът е длъжен да спазва мерките за безопастност и инструкциите на инструктора.
-
Хранене: по маршрута - според програмата. 

Предимства на програмата:
- Маршрутът обхваща най-интересните природни забележителности, включително няколко вулкана, риболов в Тихия океан и етно вечер с местни племена.
- Програма без аналог в България.
- Специално подбрани хотели проверени на място от нашия водач.
- Удобно годишно време за посещение на тези ширини.
- Малка група до 15 човека.
- Опитен водач на групата запознат в детайли с местните вярвания, обичаи
и традиции.

Цената е формирана при курс 95 рубли за едно евро. При промяна на курса повече от 5 рубли за евро, цената ще бъде предоговорена.

Цената е сформирана при група от 12 човека.

Туроператорът си запазва правото да промени последователността на програмата
по дни.

 

-

Ден 1

Дата : 12/08/2024

Полет

Излитаме от Истанбул 11.20 часа, кацаме в Новосибирск в 21.15 часа. Оттам продължаваме в 23.15 и кацаме в Петропавловск 10. 30 часа на следващия ден.

Ден 2

Дата : 13/08/2024

Пристигане

Пристигане в Петропавловск. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Почивка. Аклиматизация и привикване към часовата разлика.

Ден 3

Дата : 14/08/2024

Свободен ден

Аклиматизация и запознаване с особеностите на тура. По желание разходка до главния град. / настанени сме в най-добрият възможен хотел 4 звезди, с няколко топли горещи минерални басейна, намиращ се в Паратунка, на около половин час от Петропавловск/.

Ден 4

Дата : 15/08/2024

Тур с джипове. Изкачване на Мутновски вулкан.


Този вулкан/2323 м / е един от най – популярните туристически обекти на Камчатка. Намира се на 130 км южно от град Петропавловск Камчатский в Южнокамчатския вулканичен пояс. Маршрутът минава покрай живописни хребети, покрай вулканите Вилючински и Горели. След това продължава по високопланинското плато и красиви долини, изградени от камък, вулканичен пясък и сняг. Фумаролните полета на вулкана Мутновски са сред най-мощните в света. Емисии от пара, кални съдове, минерални образования, серни куполи и фантастичен вулканичен пейзаж, поставят това място наравно с най – добрите вулканични образования в света. По своята красота той не отстъпва на на известната Долина на гейзерите. Тук ще видите множество ярко жълти серни конуси, разноцветни склонове и стени на кратера, ледникови полета, тюркоазена вода в термалните езера, кипящи котли, активни фумароли, чийто газ се разпространява на мястото. Вулканът позволява на хората лесно да видят активен кратер отвътре. Каньонът и 80 метровия водопад му придават естетическа стойност и наред с другите значими критериии го поставят сред природните паметници със световна значение.
Програма: В 7:00 часа отпътуваме с джипове. Пътуването е около 3 часа. При пристигане – лека закуска. Инструктаж по безопастност. Изкачване на вулкана. Стигаме до кратера на вулкана, до фумаролна площадка, кални ями, кратерно езеро и „ Активна фуния“. Изкачването / около 3 часа/ не е трудно. Денивелация 800 метра, дължина 6 км. Обяд на склона на вулкана. Продължаваме до водопада в каньона Опасни. Трансфер до хотела.

Ден 5

Дата : 16/08/2024

Екскурзия до подножието на Авачински вулкан, посещение на Халактирския плаж


Тази увлекателна екскурзия е подходяща за всички възрасти и за хора с всякаква физическа подготовка. Пътят от Петропавловск до подножието на вулкана Авачински е с продължителност около 2 часа, минава покрай пресъхнал кален канал, наречен „ Суха река“. Авачинският проход се намира на 900 м надморска височина на територията на природния парк „ Вулканите на Камчатка“. Той е лидер по посещаемост през цялата година. Ще се разходим до подножието на двата най- красиви активни местни вулкана – Авачински/2751 м/ и Корякски /3456 м/ . Ще се изкачим на планината Камилата/ Верблюд/, живописен природен паментик. Геоложкият природен паметник „ Камилата“ / другото име е Двугърба скала/ е малък скалист масив с два остри върха и външно прилича на едноименното животно. Абсолютна надморска височина 1167 м. За да се изкачите до върха , трябва да преодолеете 200 м височина. По време на разходката с продължителност 2- 2 ½ часа, туристите ще се движат по път, по сгурни полета, по малки дерета и възвишения. Многоцветна шлака, множество снежни полета, вулканични бомби – тук пейзажите са очарователни. При ясно време от върха се откриват прекрасни панорамни гледки към града, Авачинския залив и вулкана Вилючински. За любителите на цветята тази обиколка е истински ботанически рай. Ще се насладите на растителността в планинската тундра и субалпийските ливади. Цъфтежът по тези места започва веднага след топенето на снега и продължава до падането на новия сняг. Авачинският проход се обитава от камчатския мармот или мармот черношапи/ тарбаган/. В района за посещение на природния парк ще ни посрещнат забавни берингийски лалугери /веражки/. Те не се боят от хората и с удоволствие позират пред гостите. Халактирският плаж, любимо място за почивка на жителите на града, се намира на 17 км от Петропавловск Камчатски. Тук ни очаква среща с Тихия океан. Черният вулканичен пясък на плажа с титаномагнитен произход е богат на ценни метали – желязо, ванадий, злато и титан. Дължината на този уникален плаж е около 30 км, ширината е до 100 метра. Халактирският плаж е много популярно място за сърфисти. Програма: 09:00 часа отпътуване с високопроходим транспорт до подножието на вулкана Авачински. Пешеходна разходка с водач да подножието на планината „Камилата“/Верблюд/. Ботаническа екскурзия, изкачване на връх Камилата. Връщане в лагера. Обяд. Разхождаме се по плажа на Тихоокеанското крайбрежие. Връщане в хотела.

Ден 6

Дата : 17/08/2024

Морска разходка до бухта Русская


Заливът Руски е перлата на Източното крайбрежие на Камчатка и една от най- популярните забележителности. Намира се на 75 км на юг от изхода на Авачински залив. Този красив фиорд е с ширина 1,3 км и дължина около 10 км. Живописните склонове на планините /800 м/, ограждащи залива, са много стръмни, и като в огледало се отразяват влазурната гладка повърхност. По време на пътуването можете да видите многобройни птичи пазари, на входа в залива на нос Кекурнний – убежище на морски лъвове, минаваме покрай камъните Лаперуза – морски видри.Има голяма вероятност да наблюдавате косатки, делфини и дори мечки по бреговете на залива. На желаещите за риболов ще бъдат предоставени принадлежности за ловене на писия, костур, навага, ленок, камбала, треска и херингова акула. На борда на лодката на туристите ще бъде предложен вкусен обяд от прясна рибена чорба и закуски, както и морски дарове уловени от самите вас. Програма- трансфер до морския кей. В 08.00 часа отплаваме с корабчето от кея. Преход Авачински залив – Тихия океан – Руски залив. По пътя разглеждаме природния паметник „ Тримата братя“, птичите пазари на остров Бабушкин камък, нос Кекурни. Риболов и обяд на борда. Връщане в хотела.

Ден 7

Дата : 18/08/2024

Екскурзия до планината Въчкажец


Планинската верига Въчкажец е геоложки паметник на природата, като най- високата точка е град Вачкажец / 1556 м надморска височина/. Разположен е на 80 км на запад от Петропавловск Камчатски. Тази планинска верига и нейните околности са едно от най – красивите места на девствената природа на Камчатка. По склоновета на масива ясно се вижда височинната поясност – каменно брезовите гори се заменят с гъсталаци от елша и елфов кедър и отстъпват на планинската тундра и алпийски ливади с много цветя. Това е един от най- популярните маршрути за ботаническа екскурзия. Истинската перла на Вачкажец е езерото Тахколоч, разположено в един от ледниковите кръгове. В него се влива река Ключавая, образувайки красив водопад с височина около 4 метра. Мястото е уникално с неговата универсалност: районът е подходящ за преходи, наблюдение на птици, да се любуваме на цветята през лятото и за ски през зимата
Програма: 9:30 -11:30 Трансфер до планината Вачкажец. Разходка в планината с изглед към алпийското езеро и вододапи. Изкачването е леко и подходящо за всички възрасти. Връщане в лагера. Обяд. Трансфер до Зеленовските езера. Къпане в горещите извори. Връщане в хотела.

Ден 8

Дата : 19/08/2024

Екскурзия до „ Мини долината на гейзерите“ – Селски извори с посещение на водопада Косы ВероникиМини долината на гейзерите – така жителите на Камчатка наричат термалните извори. Те се намират на 120 км от областния център на север от вулкана Мутновски в подножието на хълма Скалиста, в непосредствена близост до геотермалната електроцентрала Мутновски. Станцията се явява сама по себе си уникална забелижителност. Фумаролното поле на „ Мини долината на гейзерите“ е мястото на най мощното топлинно излъчване от недрата на обширния Мутновски хидротермален басейн. Кипящи и пулсиращи извори, кал и фумароли / изтичане на горещ вулканичен газ под формата на струи/ са разпръснати по склонове и дерета на повече от километър. Фантастичното усещане от въртяща се и блещукаща пара,бликащи изпод земята фонтани и ярките цветове на пейзажа няма да ви оставят безразлични.
Водопадът Косы Вероники или Спокойный се намира на едноименния поток, давайки началото на склоновете на калдерата на вулкана Горелого. Височината на водопада е 16 м, ширината на падащата струя е 5-6 м. Скалистите речни брегове на мястото, където водата пада, са украсени с елша и каменна бреза, растящи почти на отвесни склонове. На брега има добра наблюдателна площадка, откъдето се открива много живописна гледка.
Програма: 09:00 часа трансфер от хотела до Мутновски/3 часа/ Изкачване до „ Мини долината на гейзерите“. Изкачването е леко и е подходящо за всички възрасти. Закуска- чай, сандвичи, шоколад, бисквити/. Къпане в термалните извори. Пешеходна разходка по горския път до водопада „ Косы Вероники“ /30 минути/. Почивка при водопада. Обяд. Връщане в хотела.

Ден 9

Дата : 20/08/2024

Обзорна обиколка на града

Ще ви разкажем за забелижителностите на Петропавловск Камчатски, за вулканите около града. Ще посетим запомнящи се исторически места, откъдето градът ще се отвори като на длан. В местния исторически музей ще се запознаем със славното минало от историята на най – стария град в Далечния Изток, удивителната природа на Камчатка, самобитната култура на хората, който я населяват.
Музикално- гастрономическа вечер в етно кафе КЕЛИЛАН с дегустация на ястия от националната кухня
Програма за истински гастрономи, за тези, които обичат добрата кухня, желаещи да се запознаят с многообрразието от културно- гастрономически традиции на народите, населяващ и Камчатка, да се докоснат до кулинарното наследство и да“ вкусят Камчатка“. Ще се насладим на фолклорна програма с традиционни песни и танци под акомпанимента на народни инструменти: ще се запознаем със самобитната култура и обичаи на коренното население на Камчатка- коряки, ителмени и евенки – уникално дефиле и фотосесия в национални носии. Ще опитаме ястия, приготвени по оригинални рецепти. Основата на традиционната камчатска кухня са ястия от риба и морски дарове. В кухнята на местните жители на Камчатка има много месни ястия от еленско месо, от диви растения / папрат, див чесън, чай от върба, кедрови ядки, гъби/- напитки и конфитюри – от хибискус, боровинки, шипки. Трансфер до хотела

Ден 10

Дата : 21/08/2024

Свободен ден


Можем да посетим рибния пазар при хубаво време. По желание целодневна хеликоптерна екскурзия до Долината на гейзерите или Курилско езеро- заплаща се допълнително.

Ден 11

Дата : 22/08/2024

Свободен ден


Свободен ден.

Ден 12

Дата : 23/08/2024

Полет

Трансфер до летището. Излитаме за Новосибирск в 11.45. Кацаме в 13.35 часа. Посрещане на летището, обзорна екскурзия на града.Трансфер до хотела. Нощувка в хотел в Новосибирск.

Ден 13

Дата : 24/08/2024

Полет

Трансфер до летището. Полет от Новосибирск в 07.40 часа, каца в Истанбул 10.25 часа. Край на програмата.

 • Настаняване в хотел 4* със закуска и вечеря – 5 395 евро на човек в двойна стая - Хотел Спутник- https://spkam.com/
 • Доплащане за единична стая – 1 400 евро
 • Транспортни услуги по време на тура
 • Усруги на опитен местен инструктор- водач
 • Изхранване съгласно програмата, закуска и вечеря в Камчатка и обяд по време на всички организирани екскурзии. Закуска в Новосибирск.
 • Морска разходка в лодка по програмата
 • Всички такси
 • Застраховка за целия период на престоя с лимит 30000 евро.
 • Самолетни билети Истанбул - Петропавловск – Истанбул през Новосибирск
 • Опитен водач от България по време на целия тур с опит в тази дестинация
 • Настаняване в хотел 4* в Новосибирск на закуска – 1 нощувка
 • Полудневен сити тур на Новосибирск
 • Трансфери летище – хотел – летище Новосибирск
 • Настаняване в Петропавловск хотел – 4* звезди
 • Трансфер летище Петропавловск – хотел- летище
 • Пътуването започва и завършва от Истанбул. При желание от страна на клиентите
  агенцията може да съдейства за транспорта до и от Истанбул.
 • Трансфери извън програмата
 • Целодневна екскурзия с вертолет
 • Руска виза – около 350 лева за момента
 • Доплащане за единично настаняване
 • Агенцията съдейства за получаването на руска виза. Необходим е валиден задграничен паспорт, валиден 6 месеца след напускане на държавата.
Please wait...

Няма намерена информация