• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Тази единствена доживяла до днес от всички древни цивилизации, имаща намерението да управлява скоро света, ни кани да я посетим. За нас Китай е нещо повече от дестинация. Тя е преживяване на древността по новому. Една реалност неподвластна на ежедневното мислене. И до днес всеки гост се дарява с трите неизменни подаръка – зелен чай, коприна и порцелан. Ние ще ви подарим още нещо – нашето приятелство.

Акценти и предимства на програмата:

 • Добре подбран маршрут, покриващ почти всички забележителности в северен и централен Китай;
 • Много добри 4 и 4 + звездни хотели;
 • Без нощни преходи с влак;
 • Подходящ сезон за пътуване в Китай;
 • Полети с Турски авиолинии – гаранция за качество и комфорт;
 • Местен гид по време на целия тур;
 • Опитен водач на групата от България, запознат в детайли с местните традиции,
 • Пълен пансион по време на престоя

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 15
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

** Цената е формирана при курс на щатския долар към лева 1.78. При промяна на курса с повече от 5 стотинки цената подлежи на корекция със същото съотношение на промяната.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“  съгласно чл. 97 от Закона за туризма с ЗАД Армеец с адрес - гр.София, ул. Стефан Караджа 2.
Номер на застрахователната полица за сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” – 18 268 1315 0000672037 до 22.10.2019г.
Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

-

Ден 1

Дата : 22/10/2024

София – Истанбул - Пекин

Програмата започва с полет на Турски авиолинии TK 1030 от София до Истанбул в 21:10 часа.
Пристигане в Истанбул в 22:40 часа. Следва полет ТК 88 до Пекин в 01:35 часа.

Ден 2

Дата : 23/10/2024

Пекин (Бейджинг)

Пристигане в Пекин в 15:35 часа местно време. Градът е известен още като Бейджинг (Северната столица) и е един от най-населените и обширни градове в света. Среща на летище с местен гид на фирмата партнъор и трансфер до хотела. Вечеря за Добре дошли. Нощувка.

Ден 3

Дата : 24/10/2024

Пекин

Закуска. Посещение на гробницата Changling Tomb (на около 50 км от Пекин), която е построена от династията Минг през 1420г. И е своеобразен мавзолей на Великите императори.
Обяд. Денят продължава с посещение на Великата Китайска стена (The Great Wall) – първото от Седемте чудеса на света. Това е най-голямото творение на Земята (6900 км.), което е строено почти 20 века и се вижда от космоса с просто око. Стената се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Тя е едно от най-древните и добре запазени творения на човешкия дух и е символ на китайската цивилизация. Името и на китайски звучи "Чанчън" и буквално означава "Дълга защитна стена". По нея можели да се движат шест реда конници.
Фотопауза при Олимпийско село.
Връщане в хотела.
Вечеря.
*По желание посещение на Кунг Фу Шоу.

Ден 4

Дата : 25/10/2024

Пекин


Закуска. Посещение на „Небесния храм“, който е даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на централен Пекин. В миналото комплексът е посещаван от императорите за годишните церемонии с молитви към Небесата за добра реколта. Продължаваме към най-големия площад на света Тиан ан мън (в превод „врата към небето”). Следва Забраненият град (ЮНЕСКО), представляващ китайски императорски дворец и се намиращ се в центъра на Пекин. За почти пет века Забраненият град е бил дом на императорското семейство, както и политически и церемониален център на китайското правителство. Освен това, той е най-голямата древна дървена конструкция в света. Дворецът е разделен на мъжка и женска част - Ин-Ян. Ян е мъжката част с парадните зали, разположени по оста север-юг. Черната точка на Ин в мъжката половина е павилионът на императрицата, където тя се е намирала по време на големи празници и церемонии. В женската част са жилищните помещения на императора и неговото семейство, а бялата точка Ян е спалнята на самия император.
Следва обяд и обиколка с рикши на старинната част на града – Хутонг – типични за китайската архитектура жилищни сгради, където може да се запознаете с ежедневието на местните хора. Разходка покрай езерото.
Следва посещение на Лама темпъл, представляващ най-големия и отлично запазен будистки храм извън Тибет.
Вечеря (патица) и нощувка.

Ден 5

Дата : 26/10/2024

Пекин - Сиан

След закуска посещение на Зоогическата градина в частта, в която живеят само панди. Въпреки че можете да видите гигантските панди почти навсякъде другаде по света, има нещо много важно в това да ги видите точно тук. Те сякаш са си у дома на това място.
Посещение на летния дворец Ихъюан, разположен в северозападната част на Пекин, близо до Западните планини. Целият дворцов комплекс включва много павилиони, разпръснати по хълмовете, от които се разкрива прекрасна гледка към езерото Кунмин. Езерото Кунмин се намира в центъра на Ихъюан. Разходка с лодка по езерото.
Обяд. Трансфер до ж.п. гарата и качване на вискоскоростен влак (движещ се с 320 км в час) в посока към град Сиан.
Пристигане в Сиан – люлка на китайската цивилизация, най големият и величествен град в древността с 3000 години история, от които 1000 години е бил столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция Шаанси. От този град преди 23 века тръгва възхода на съвременен Китай.
Вечеря.
Кратка пешеходна разходка в мюсюлманския квартал, появил се в резултат преместването на големи групи хора по пътя на коприната от запад на изток.
Нощувка.

Ден 6

Дата : 27/10/2024

Сиан - Лоян


Закуска и разглеждане известната пагода на „Дивата гъска“. Урок по калиграфия. Обяд.
Посещение на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войници, офицери, генерали, император, коне, каляски и др. произведения на изкуството от преди 2200 г, създадени от първия импертор на съвременен Китай Цин. Всички те са изваяни специално, за да го охраняват в неговия задгробен живот.
Не случайно Теракотената армия е наречена „осмото чудо на света”. Недалеч е открито и умалено копие на Забранения град, чието разкопаване все още не е започнало. Това човешко творение в Сиан е една от безценните световни археологически реликви. Трансфер до ж.п. гарата. Отново се качваме на високоскоростен влак в посока Лоян. Трансфер до хотела. Вечеря.
Нощувка.

Ден 7

Дата : 28/10/2024

Лоян - Дженджоу - Ханджоу


След закуска посещение на световно известните пещери Лонгмен (ЮНЕСКО). Те са уникални с повече от 100 000 изображения на Буда, изваяни в скалите през различни исторически времена.
Обяд. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, един от малкото пощадени манастири по времето на културната революция, който от древни времена е център на бойни изкуства и школа по Дзен будизъм.Посещение на централния будистки храм и наблюдаване на специална демонстрация на бойни изкуства.
В днешни дни в манастира обитават около 60 монаси, подбрани от цял Китай чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост и владеене на бойни изкуства.
Следва трансфер до Дженджоу (около 1 ч. и 30 мин.). Вечеря.
Полет за Хангжоу. Настаняване. Нощувка.

Ден 8

Дата : 29/10/2024

Ханджоу - Ю Жен


Ханджоу е столица и най-голям град на провинция Жеджианг. Той е начална точка на Гранд Канал /едно от чудесата на Китай/ – дълът 1780 километра и копан в продължение на 12 века. След закуска посещаваме ферма за отглеждане на зелен чай, където императорът е прекарвал 2 месеца от годината, когато се е събирала реколтата. Заедно с коприната и порцелана, чаят е третият задължителен подарък на скъпите гости в Китай и до ден днешен. Обяд. Разходка с лодка по култовото за града западно езеро. След това отпътуване от Хангжоу за Ю Жен. Разглеждане на това уникално място, което представлява воден град, разположен по двата бряга на гранд канал и впечатлява със запазения си в продължение на векове дух. Особено вечер, светлините от двата бряга създават неповторима атмосфера и незабравими мигове. Вечеря. Нощувка.

Ден 9

Дата : 30/10/2024

Ю Жен - Суджоу - Шанхай

След закуска отпътуване с автобус към Суджоу (около 2ч. и 30 мин.). Това е един от най-красивите китайски градове наподобява огромна градина с внушителни размери.
Всеки китаец мечтае да живее в Суджоу, известен още като „Венеция на изтока”, където множеството от хората се занимават с изкуство.
Посещение на най голямата в града Градина на скромния чиновник (ЮНЕСКО) и фабрика за коприна, защото се смята, че тук е била началната точка на прословутия път на коприната, свързвал изтока и запада в продължение на поне 15 века. Още по времето на династията Сун (960 – 1279) Сунджоу се утвърждава и като център на производството на коприна – традиция, която се е запазила и до днес. В града и околията днес работят над сто фабрики за коприна.
Обяд. Разходка по Santang Street – местната стара пешеходна улица. Отпътуване за Шанхай (около 1ч. и 30 мин.). Вечеря. Нощувка.

Ден 10

Дата : 31/10/2024

Шанхай ( На мандарин означава "вървя към морето")


Закуска. Денят продължава с обиколка на града. Двете му основни части са Пудонг и Пуши, в зависимост от коя страна на реката се намират. Посещение на People’s Square, Шанхайския музей, с богатите си колекции от китайски порцелан, картини, калиграфия, монети, нефрит и древни скулптури и разглеждане храма на Нефритения буда.
Обяд. Посещение на местен пазар за цветя и на телевизионната кула, наричана „Перлата на Изтока”. От височина 280 метра се разкрива неповторима гледка към космополитния град за великолепни снимки.
Вечеря и нощувка.
*По желание: нощна разходка с лодка по река Пу.

Ден 11/12

Дата : 01/11/2024

Шанхай - Истанбул - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по крайбрежния булевард и по Нанджинг роуд – главната улица на града.
Обяд.
Свободно време.
Вечеря и трансфер до летище.

Полет ТК 27 от Шанхай до Истанбул в 23:05 часа.
Пристигане в Истанбул 06:15ч.
Полет ТК 1027 Истанбул – София 08:45 часа
Пристигане в София 09:00 часа.

 • Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Шанхай - София с Турски авиолинии;
 • Самолетен билет Дженджоу – Ханджоу;
 • Настаняване в хотели 4 звезди;
 • Билет за високоскоростен влак (Пекин-Сиан-Лоян);
 • Автобус Ханджоу - Ю Жен – Суджоу – Шанхай;
 • Всички описани входове за забележителностите по програмата;
 • Закуска, обяд и вечеря
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
 • Местен гид на английски език;
 • Професионален и опитен водач от Космос Травел.
 • Виза за Китай – 100 евро – ще Ви съдействаме с помощта на нашия партньор. Не е необходимо да се ходи в Китайското посолство.

 • Кунг Фу шоу – 40 щатски долара;
 • Нощна разходка с лодка по река Пу – 35 щ.д.;
 • Бакшиши за гидове и шофьори – плащат се на място в Китай (около 40 щатски долара);
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 490 евро;
 • Разходи от личен характер.
Please wait...