• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Малкият човек. Подценяван и пренебрегван, той не планира революции, сваляне на правителства и не смята, че от него започва вселената. Но без него мирозданието би било тъжно и нефелно. Често е малък физически и гигант в своята битност без претенции за значимост. Той не иска много, защото знае тежестта на имането. Благодарен е за всеки нов ден, защото вярва, че с него идва и надеждата за безметежност. Ананда, нарича той смисъла на своето съществуване. Има различни преводи от санскрит. Осъзнаване на божествената ни същност, е най-точният според мен. Ето такива “обикновени” хора ще срещнете ако дойдете с нас. Избрали будизма в своята теравада версия, 90% от жителите на Мианмар имат в негово лице вселенски ориентир за пътя по който са поели. Алчността, гневът и липсата на осъзнатост, са според тях най-съществените пречки пред човека, тръгнал по стъпките на Буда. Този духовен пласт контрастира драстично на материалната среда в която живее местното население. Минала през социализъм в неговата азиатска версия и откровен военен режим, чийто последствия тежат и до днес, тази страна се бори да намери себе си в новия световен ред. Фактът, че е на второ място по залежи на редки метали, не пречи страната да е на четвърто място по бедност според стандартите на ООН. Щастливците успели да спестят пари, ги превръщат в злато и често то поема към някоя от хилядите статуи на Буда. Благородният метал не е само концентрирана парична стойност, казват местните, неговите качества показват липса на привързаност към околният свят, а това е сигурен път към просветлението спред тях. Чистота във всичко до което се докосва нашата същност. След будизма, природата е втората основна опора на живеещите тук. Създателят не е пестил, когато е сътворил Бирма. Топлото тропическо време помага за събирането на няколко реколти. Хилядите ступи издигнати през вековете са неслучаен белег за духовната енергия на тази земя. Те заразяват неизлечимо всички свои гости с вируса на безграничното състрадание към околния свят. Нека бъдем добри и да вършим добри неща, казват хората тук. За останалото ще се погрижи вселената. Тя знае как и кога. Елате с нас в тази интересна страна. Тръгваме на 14.11.2024

 

Предимства на програмата:

 • Маршрутът обхваща най-интересните забележителности на тази азиатска страната, съчетани с почивка на прекрасния плаж Нгапали
 • Специално подбрани хотели, проверени на място
 • Удобно годишно време за посещение на страната
 • Малка група до 15 човека
 • Опитен водач на групата, запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции
 • Удобни вътрешни полети за бързи трансфери между градовете

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 15. При по-малък брой – цената се увеличава със 100 евро
 • Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни прeди тръгването
 • Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

-

Ден 1

Дата : 14/11/2024

Излитане

Групата се събира на летище София за полет до Куала Лумпур през Истанбул в 09:50ч. Кацане в Истанбул в 12:20ч. Следва полет до Куала Лумпур в 17:10ч.

Ден 2

Дата : 15/11/2024

Пристигане в Куала Лумпур

Кацане в Куала Лумпур в 08:15ч. Трансфер до хотела. Свободно време за почивка от дългия полет. По желание кратък сити тур. Нощувка.

Ден 3

Дата : 16/11/2024

Полет и пристигане в Янгон


Трансфер до летището и полет до Янгон в 09:10ч. Пристигане, посрещане от нашия екскурзовод и трансфер до хотела за настаняване.
След обяд ще направим кратък сити тур през централната част на столицата. Исторически сгради, повечето от които са с избледнял от времето колониален чар, могат да бъдат видяни никъде другаде. Ще започнем с пощата - една прекрасна стара сграда с история, минаваме покрай култовия хотел „Странд“, градината Махабандула, Паметника на Независимостта, които са в маршрута ни. После ще посетим Chauk Htat Kui-дом на 70 метровия лежащ Буда, краката на който са гравирани с традиционни символи и често много местни жители се събират за да му отдадат почит и се помолят. Спираме за снимки пред плаващата кралска зала Каравейк. В последствие ще бъдете заслепени от блясъка на златните ступи на пагодата Шведагон. Там ще можем да наблюдаваме местните поклонници и монаси да правят дарения и ще се насладим на невероятния залез от пагодата Шведагон. Нощувка в Янгон.

Ден 4

Дата : 17/11/2024

Янгон-Баган – Посещение на обекти от световното значение


Сутрешен полет до Баган. Ще започнем нашата проучвателна разходка с посещение на един препълнен с хора местен пазар, за да добием впечатление за дейната атмосфера, която цари в този древен град. Ще прекараме деня в изследване на архитектурните шедьоври на този удивителен град като посетим значителен брой от намиращите се там най-известни пагоди и храмове.
Този следобед ще посетим работилници за производство на лакове, за да наблюдаваме един от най-традиционните занаяти в Мианмар. Продължаваме посещението си на един от най-красивите храмове, архитектурният шедьовър-храм Ананда/ блаженство/. Ще наблюдаваме красивия залез над равнините от височината на която се намираме. Седнете спокойно, отпуснете се и се насладете на отминалия с преживявания ден на Баган, докато слънцето се скрива зад древните пагоди.

Ден 5

Дата : 18/11/2024

Баган и околните села - мистика и очарование на древния Баган


Освен храмове, нашето пътуване включва и докосване до историята, културата и стил на живот на Баган. Днес ще видим истинския ход и стил на живот на местните жители посещавайки околните села. Продължаваме с местните забележителности в покрайнините и около Баган.
В късния следобед следва трансфер до кея на река, където ни очаква частна дървена, речна лодка. Настанени под сянка или на откритата палуба ще се наслаждаваме на причудливите гледки, пътувайки по течението на река Иравади към пагодата Shwezigon. Това речно пътуване, по време на един незабравим залез ще ви даде възможност да се отпуснете и насладите на природните пейзажи.

Ден 6

Дата : 19/11/2024

Баган-Хехо-Езерото Инле


След закуска предприемаме едно 6-часово пътуване по път с невероятни пейзажи от Баган до Хехо. По време на пътуването спираме в типични селца и посещаваме местни забележителности. Пристигане до езерото Инле и трансфер до хотела.

Ден 7

Дата : 20/11/2024

Езерото Инле – Индейн


Целодневна разходка с частна лодка и забавление в езерото Инле. Посещение на пагодата Phaung Daw Oo – най-религиозното място в южния щат Шан. По време на пътуването ще бъдем впечатлени от местните занаяти като тъкане на коприна с дървени станове, коване на желязо и др. Пътуването ни в езерото Инле не е само по вода, но и спиране в селата Шан и Интха, които се намират на брега на реката. Преминаваме покрай многобройни градини, къщи, манастири построени върху дървесни кокили над водата. Продължаваме до село Нампан с посещение на местна фабрика за обработка на корени, където се правят бирмански пури и се изработват канута.
Ще посетим очарователното селце Индейн, с неговия комплекс от древни храмове и ступи, ще се разходим по екзотичната му канонада от стълбища със сергии и магазини. Ще видим и известните жени „ с дълга шия“, ще посетим селца за тъкачество и занаяти, разположени на дървени колове над водата. Ще видим и типичните за езерото изправени гребци Intha, чието гребло е завързано за крака им, с който гребат. Това е мечта за всеки фотограф и тържество за сетивата.

Ден 8

Дата : 21/11/2024

Езерото Инле – Хехо – полет до Янгон


Сутрешен полет до Янгон. След това ще посетим Scott Market, един 75-годишен пазар.Там ще намерим разнообразни интересни бирмански сувенири, от лакирани изделия до скъпоценни камъни и бижута. Пазарете се в магазините, за да изживеете напълно атмосферата на това място! Пътувайки през града, ще открием влиянието на други култури в региона.
Обиколката включва различни религиозни обекти, като катедралата "Света Богородица", построена през 1899 г, будистката забележителност на Sule Paya и над 100-годишната красива синагога. Там ще имате възможност да се срещнете с настоятеля на синагогата и научите повече за еврейския живот в земята на пагодите. След това ще посетим Малката Индия и Чайнатаун - спрете, за да поздравите продавачите и ги оставете да ви запознаят със своите стоки.

Ден 9

Дата : 22/11/2024

Янгон – полет до Thandwe – Ngapali beach


Сутринта полет до Thandwe и след кацане трансфер до плажа Нгапали ( 20 мин. ). Тук в Бенгалския залив е разположен плажа Нгапали с очарователните си рибарски селца и кокосови дървета. Време за релакс на плажа или упражняване на спортове като гмуркане, сърфинг или водни колела.

Ден 10

Дата : 23/11/2024

Плаж Нгапали


Ден за разпускане и релакс на плажа – слънчеви бани, плуване, разходки по белите плажове на брега. Посещение на близките рибарски селца с велосипед или лодка.

Ден 11

Дата : 24/11/2024

Плаж Нгапали


Свободен ден на плаж Нгапали

Ден 12

Дата : 25/11/2024

Плаж Нгапали


Свободен ден на плаж Нгапали

Ден 13

Дата : 26/11/2024

Нгапали – Янгон

Следобеден полет до Янгон. Пристигане и трансфер до хотела за настаняване. Нощувка.

Ден 14

Дата : 27/11/2024

Янгон – Заминаване

Закуска. Трансфер до летището за полет до Куала Лумпур в 11:15ч. Пристигане в Куала Лумпур в 15:45ч. Следва полет до Истанбул в 23:50ч.

Ден 15

Дата : 28/11/2024

Полет

Пристигане в Истанбул в 06:05ч. Следва полет до София в 08:45. Кацане в София в 09:00ч.

 • Самолетни билети София – Истанбул – Куала Лумпур – Янгон - Куала Лумпур – Истанбул – София
 • 1 нощувка в хотел 4* Куала Лумпур
 • 11 нощувки със закуски в хотели 4* и 4*+ в Мианмар, от които 4 са на плажа Ngapali в хотел Aureum Palace resort в Cottage by the sea или в подобен
 • 5 обяда в местни ресторанти
 • Всички трансфери и турове с климатизиран транспорт
 • 4 вътрешни полета: (Янгон – Баган, Хехо – Янгон, Янгон – Тандве – Янгон)
 • Англоговорящ местен екскурзовод във всеки град
 • Целодневен тур с лодка в езерото Инле
 • Всички входни такси за местата, посочени в програмата
 • Държавен данък и такси за обслужването в Мианмар
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 20 000 евро
 • Водач преводач от Космос Травел с опит в дестинацията и източните вярвания
 • Храна и напитки невключени в програмата
 • Виза – около 50 долара – компанията организира онлайн получаването
 • Доплащане за единична стая: 550 евро
 • Лични разходи
Please wait...

Няма намерена информация