• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

 

Програма по дни

-

Ден 1: Начало

Групата се събира на летище София на 17.09.2023 .в 09:25 с полет за Банкок и след него за Янгон.

Ден 2: Янгон

Посрещане на летището в Янгон от нашия екскурзовод и трансфер до хотелa за настаняване.

Ден 3: Янгон


След закуска започва нашият сити тур с пощата на Янгон - красива историческа сграда, като по пътя за нея минаваме покрай култовия хотел Strand, градината Махабандула и Паметника на независимостта. След това ще посетим Chauk Htat Kyi, дом на 70 метрова легнала Буда. Краката на статуята са издълбани с традиционни символи, като много местни жители се събират, за да отдадат почит и да се помолят. Пауза за снимки в плаващата зала Каравейк. Столицата на Мианмар се свързва винаги първо с пагодата Шведагон. Нейната блестяща златна ступа се вижда от всяко кътче на града. Там ще видим местни поклонници и монаси, отправили своите молитви към достигналия просветление Буда. Ще изпратим слънцето от това култово място - пагодата Шведагон.

Ден 4: Янгон - Манделей - Амарапура


Сутрешен полет от Янгон до Манделей. След пристигането започваме обиколка на легендарния Манделей, последната столица на кралството Бирма. Градът е един от най-големите градове в Мианмар, културен и духовен център. Започваме с посещение на пагодадта Махамуни, едно от най-почитаните изображения на Буда в Мианмар, покрито с над 15 сантиметра злато, символ на непривързването към земните предизвикателства. Манделей е известен със своите квалифицирани занаятчии. Ще посетим техните работилници за изработка на златни листа, гоблени, дърворезба и обработка на мрамор. Много от техниките на занаятчиите са останали непроменени от векове. Следобед посещаваме манастира от тиково дърво, единствената останала сграда от Кралския дворец от 19 век. Тази неповторима сграда е известна с изящната си дърворезба. Продължaваме към пагодата Kuthodaw, която е позната като „най-голямата книга в света“, поради будисткото писание изсечено върху 729 мраморни плочи. Преди залез слънце следва посещение на 200-годишен мост - най-дългият мост от тиково дърво в света, построен от кметът U-Bein. Това е една от най-фотографираните забележителности в тази страна.

Ден 5: Манделей - Круиз по Великата река Иравади до Мингун


Круиз по Великата река Иравади до Мингун След закуска трансфер до Джети, а от там ще се качим на малък кораб за отпътуване нагоре по Иравади до Мингун (45 мин. в посока). Ще посетим най-голямата непокътната бронзова камбана в света, незавършената пагода Мингун, която е построена с намерението да бъде най-голямата такава. Друга забележителност на Мингун е пагодата Hisnbyume, бял храм, построен с идеята да прилича на митичната планина Меру. Селището Мингун се състои от малки квартали, където местните произвеждат традиционни кошничарски изделия и други художествени предмети. Ще имаме достатъчно време за спиране и общуване със занаятчиите, които са винаги приятелски настроени. Обратно в Манделей и продължаваме да разглеждаме града.

Ден 6: Манделей - Баган -Изследване обекта на световното наследство


След закуска тръгваме от Манделей за Баган (около 4 часа). По пътя ще спрем на планината Попа, изгаснал вулкан, който е висок над 1500 метра. Има 777 стъпала от основата на вертикалния пиедестал, който ни отвежда до манастир. Там се почита националното божество - духът Нат. Изкачване по желание. Когато пристигнем в Баган ще прекараме остатъка от деня в разглеждане на архитектурните шедьоври на този удивителен град. Той е смятан за сърдечната чакра на Мианмар. Ще посетим разнообразна селекция от най-важните пагоди и храмове.

Ден 7: Баган - мистика и чар в древния Баган


Започваме нашата обиколка, като посетим оживен местен пазар и надникнем в оживената атмосфера на този град. Нещо повече от храмове, тази обиколка предоставя страхотен преглед на историята и културата, ще видим как живеят местните, като посетим околните на Баган села. Следобедът ще посетим традиционна работилница за лакирани изделия, за да наблюдаваме един от най-известните занаяти в Мианмар. Продължаваме към храма Ананда, архитектурен шедьовър, един от най-красивите храмове в Баган. Ще се насладим на незабравим залез над равнината бидейки на един от високите хълмове. Седнете, отпуснете се и ще усетите красотата на Баган, гледайки как слънцето бавно залязва зад древните пагоди.

Ден 8: Баган - Хехо - езерото Инле След


След закуска излитаме за Хехо, вход към езерото Инле. От летището имаме трансфер до NyaungShwe, от където с лодка се трансферираме до хотела за настаняване. Следва целодневната обиколка с лодка в езерото Инле. Посещаваме пагодата Phaung Daw Oo, най-свещенния религиозен храм, място в южната част на Шан. По пътя ще видим част от местните занаяти, тъкането на коприна, дървените ръчни станове и традиционната обработка на желязо. Посещението на езерото Инле не е само плаване с лодка, но и изследване на Шан и Инта - села по бреговете на езерото. Минаваме покрай безкрайните плаващи градини, наколни къщи и манастири. Продължаваме към село Нампан, където ще видим местната фабрика за черни корени, от които се правят бирманските пури и местното кану.

Ден 9: Езерото Инле – Индейн


Започваме деня си с посещение на пазара, който променя местоположението си на всеки пет дни и където хората от планинските племена облечени в цветни дрехи, традиционни облекла, идват да разменят своята продукция. Продължаваме да разглеждаме забележителностите на езерото Инле, маневрирайки с лодка по дългите и живописни канали. Следва очарователното село Индейн, с неговия комплекс от древни светилища и ступи, като се разходим през екзотични колонади от стълбища и сергии. Ще посетим култовите жени с „дълга шия“ / железни пръстени на врата/, тъкачна фабрика и занаятчийски селища. Ще спрем и до уникалните местни рибари, хората Intha, които гребат изправени с увит един крак около гребло. Те са мечтата на всеки фотограф.

Ден 10: Езерото Инле - Хехо - Янгон

Сутрешен полет обратно за Янгон. След пристигане ще посетим Scott Market, разтегнатия 75-годишен пазар. Там ще открием разнообразие от интересни бирмански сувенири, от лакирани изделия до скъпоценни камъни и бижута. За да изживеете напълно атмосферата на бирманския пазар, трябва да се пазарите! Пърувайки през града, наблюдаваме влиянието и на други култури в региона. Обиколката включва религиозни обекти, като катедралата "Света Мария", построена през 1899 г, будистките забележителности на Суле Пая и над 100-годишна красива синагога в столицата на Мианмар. Там ще имаме възможност да се срещнем с настоятеля на синагогата и да опознаем еврейския живот в земята на пагодите. Следва посещение на Малката Индия и Чайнатаун.

Ден 10: Янгон – Банкок - София

След закуска, ден за почивка и свободно време. В 16.25 полет за България.

Ден 11

Пристигане в София според разписанието на авиокомпанията.

 • самолетен билет София-Янгон-София с Турски Авиолинии и Мианмар еъруейз
 • 9 нощувки и закуски в хотели 4 и 5 звезди
 • Всички трансфери и турове с климатизиран транспорт
 • 3 вътрешни полета (Янгон – Мандалай, Баган – Хехо, Хехо - Янгон)
 • Два дни турове с лодка в езерото Инле
 • 8 обяда и една вечеря в местен ресторант
 • Англоговорящ местен екскурзовод във всеки град
 • Водач преводач от Космос Травел с опит в дестинацията и източните вярвания.
 • Всички входни такси за местата, посочени в програмата
 • Застраховка помощ при пътуване с покритие 20000 евро
 • Държавен данък и такси за услугите в Мианмар

 

 • Храна и напитки невключени в прорамата.
 • Визи 50 щатски долара – компанията организира онлайн получаването
 • Доплащане за единична стая – 450 евро
 • Лични разходи
Please wait...

Няма намерена информация