• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • Условия на пътуванията

МУСТАНГ - ЗАБРАНЕНОТО КРАЛСТВО

   Има една страна далече в Хималаите, която допуска до себе си само хора с добри намерения. Дори няколкото британски експедиции пред годините, по непонятни причини не са я достигнали. Забраненото кралство Ло или Мустанг, както е повече познато, е съвременната Шангри Ла. Искате или не, ако сте готови, тази страна ще ви промени. На 9 май потегляме натам, за да станем свидетели на най-големия им фестивал - Tiji, които е нищо повече от манифестация на доброто в нас. На връщане от тази отдалечена страна, част от днешен Непал, ще посетим и кралския национален парк Chitwan - едно бижу с 68 вида бозайници, 544 вида птици и влажни зони по Рамсарската конвенция. Ако сте готови за промяна, ако я носите в себе си, ще ви чакаме да се присъедините на 9 май. Ако моментът ви не е дошъл, купете си още малко време, защото то не е нищо повече от сестра на истината. Мустанг - време за промяна.   

Няма намерена информация

-

Ден 1-10.05.2022-

Пристигане в Катманду,Непал. След кацане в Катманду с полет ТК726 в 06:15ч. ни посрещат и трансферират до хотела,
където следва кратък информационен брифинг за приключнския тур в Горен Мустанг.

Ден 2 -11.05.22-Катманду-Покхара

Закуска.Организация по издаане на разрешителните за Мустанг.Следобед полет до Покхара (продължителност 25минути).Настаняване в хотел.Нощувка

Ден 3 - 12.05.22-Покхара-Калопани

Покхара-Калопани

Потегляме с джипове по пътя за Калопани.Ще прекосим долината на река Кали Гандаки. Близо до Бени,прашния път се изкачва полека лека и отстъпва на камениста настилка.В началото пред нас се откриват гледки от Нилигири Химал ,последвани от грандиозния връх Дхаулагири(8167m) и планинския масив Анапурна.Постепенно навлизаме в по-равнист терен
с разширяването на долината.Пристигаме в Калопани,следва вечеря.Нощувка

Ден 4 - 13.05.-пътуване до Кагбени

Кагбени

След закуска тръгваме за Кагбени.С наближаването на Джомсом,буквално изчезват всякакви признаци на растителен живот ,обозначени от дъждовната сянка на Хималаите.В дясно от нас ще можем да видим върха Южен Нилгири-знак ,че сме прекосили планината.Пустнния релеф на Мустанг се разпростира пред нас.Ще видим горната част на реката Кали Гхандаки.
Тук не се променя само ландскейпа,но и хабитата-малките селища придобиват изразен тибетски привкус. След около час пътуване от Джомсом,ще пристигнем в Кагбени.
Типичната тибетска архитектура и будистки статуи и символи на този град са сигурен признак,че сме навлезли в територията на Горен Мустанг и тук ще се изискват специалните входни разрешения за кралството.

Ден 5 -14 май 2023 г.: Кагбени до Чаранг

Кагбени до Чаранг

След закуска даваме старт на пътуването до Горен Мустанг. След проверка на разрешителните в полицейския пост в Кагбени,потегляме по трасето за джипове,което почти заобикаля страната на долината на река Кали Гандаки. Дали има вода в реката, зависи от това по кое време на годината предприемате пътуването. Обикновено от октомври до средата на май , широкото речно дъно прилича повече на равно поле с камъни. Разходете се по коритото на реката и може просто да чуете водата, която тече отдолу. По пътя може да спрем и разгледаме малките селца и да видим как техните внимателно поддържани терасирани полета се напояват ,контрастиращи с една суха и безплодна пустиня. При Чусанг ще пресечем речен приток и малко след това ще видим самото корито на река Кали Гандаки. Тук вече пътя се изкачва ,отдалечавайки се от долината ,преминаваме и няколко високи участъка (приблизително 4000 м) и се спускаме към Чаранг.Настаняване в къща за гости.Вечеря и нощувка.

Ден 6 - 15 май 2023 г.: Ден за аклиматизация

Днес е ден за аклиматизация с надморската височина. Самият Чаранг е второто по големина село (Ло Мантанг е най-голямото ) в района на Горен Мустанг и е подходящо за пешеходни турове. За да се раздвижите добре , можете да се разходите до очарователния Гар Гомпа. Подобно на много будистки манастири, Ghar Gompa се намира на върха на хълм и предлага красиви гледки към района на Мустанг.Вечеря.Нощувка.

Ден 7-16 май 2023 г.: Към Ло Мантанг

Ло Мантанг

След закуска се отправяме към Ло Мантанг . Нагоре и след още един планински проход от около 4000 м, се спускаме леко и след около 2 часа пристигаме в Ло Мантанг- голямо село с по-малко от 200 къщи.Ще имаме цял следобед за раглеждане и разходкa..
Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка,

Ден 8 - 17 май 2023 г.: В 17 май 2023 г.: В Ло Мангтанг

Дата : 31/10/2022

В Ло Мангтанг

Днес ще се запознаем с някои от мистериите на Горен Мустанг. Рано сутринта,след закуска,ще направим кратък преход до района на Chhoser . Можем да изследваме някои от пещерите, подготвени с пакет за обяд, за да можем да се насладим на атмосферата на пещерите, наподобяващия лунен пейзаж и планините. Следобед се връщаме към Ло Мантанг.
Вечеря.Нощувка.

Денят 9 - 18 май 2023 г.: До Чусанг

Чусанг

Днес се връщаме в Чусанг(3100м). Пътят обратно е навътре, но сега Хималаите се виждат в далечния хоризонт, като се приближават все повече и повече, докато пътуваме. Би трябвало да пристигне тук около ранен следобед и можем да направим хубава разходка до завладяващото и доста живописно древно село Тетанг. Вечеря.Нощувка.

Денят 10 - 19 май 2023 г.: До Джомсом

Джомсом

След закуска потегляме към Джомсом.Карайки по протежение на долината Кали Гандаки, хималайските върхове се приближават все повече и повече. Южният връх Нилгири е още по-впечатляващ , ще видим и по-голямата част от Дхаулагири .Ако имаме късмет, трябва да сме в Джомсом (2700 м) за обяд! Време за шофиране прибл. 3-4 часа.След обяд имаме свободно време.Вечеря.Нощувка.

Денят 11 -20 май 2023 г.: До Покхара

Покхара

Закуска.Сутрешен полет от Джомсом до Покхара, пристигане в Покхара, и трансфер до хотела. След кратка почивка ще разгледаме Покхара, ще посетим езеро и пещери и център за тибетски бежанци. Ще имаме свободно време в Zi line в Покхара. Нощувка в Покхара в Aithi Resort

Денят 12 - 21 май 2023 г.: Шофиране до Читуан (180 км, 4-5 часа)

Читуан

След закуска пътуваме до националния парк Chitwan. Паркът , 932 кв. мили, е един от най-известните паркове за дивеч в Азия, известен със запазването на големия еднорог носорог. Паркът също е дом на около 100 кралски бенгалски тигъра, леопард, ленива мечка, 4 вида елени, 2 вида маймуни и повече от 600 различни вида птици. Вечерта преди вечеря презентацията за флората и фауната на националния парк Chitwan ще бъде организирана от нашите добре обучени домакини.Следва почивка в хижата,след посещениа на село Tharu.
Вечеря.Нощувка

Денят 13- 22 май 2023 г.: В Chitwan - в джунглата

Chitwan

Рано сутринта се качваме на гърба на слон и ще бъдем отведени в джунглата за 2-3 часа, прониквайки през гъсти пасища, за да видим дивата природа в естествената и среда. След закуска ще видим загражденията за слонове, където ще ни разкажат за интересните и невероятни навици на слоновете. Тук може да станем свидетели на рядката сцена на къпещи се слонове. След обяд в курорта ще се повозим с кану по река Рапти. По време на разходката , ще видим крокодилите гариал, както и на индийски крокодили и разновидности на водните птици. Разходка сред природата - ще наблюдаваме птици , за да научите повече за флората на националния парк Chitwan. Вечерта ще се забавляваме с местни танци Тару. Племето Тару са автентичните жители на района и имат своя вековен начин на живот и традиции.вечеря. Нощувка в Читван.

Денят 14 - 23 май 2023 г.: Пътуване до Катманду (5-6 часа)

Сутринта, след закуска пътуваме към Катманду. При пристигането си в Катманду се настаняваме в хотела, следобед ще имаме време за пазаруване . Нощувка.

Денят 15- 24 май 2023: Отпътуване

Your Plan

Закуска.скедва трансфер до летището за полет TK727 –Катманду-Истанбул

 

 • 4* Настаняване в Катманду, Покхара и Читуан.
 • Настаняване в къща за гости в Мустанг.
 • Само закуска в Катманду и пълен пансион в района на Мустанг.
 • Трансфери при пристигане и заминаване в Катманду със седан, микробус
 • Целият транспорт в Mustang  с Mahindra Scorpio Jeep. 3 човека в един джип.
 • Специално разрешение за района на Мустанг ($500 на човек)
 • Такса за опазване на района на Анапурна.
 • Англоговорящ сертифициран водач,
 • Полети от Катманду до Покхара, от Джомсом до Покхара. Ако полетът (Джомсом-Покхара) бъде отменен, ще се наеме  джип за пътуването.
 • Мини автобус за трансфери Покхара-Читван-Катманду.

 

 • Такса за виза за Непал - 30$ за 15 дни.
 • Изхранване в Катманду, Покхара.
 • Напитки, бакшиши, пране, телефон и други лични разходи.
 • Доплащане за единично настаняване-660 евро
 • Pricing Name
  Начало
  Край
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Цена на човек в двойна стая – 3 990 евро
  Начало събота 26/11/2022
  Край събота 26/11/2022
  15pax - Без ограничения
   

  ( 15 pax - Без ограничения. )

  - +

1. Записването за екскурзията се осъществява след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 2000лв.;
2. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

съгласно сключения договор за организираното пътуване

1. Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
2. • За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите, освен необходимия документ за самоличност, е необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;

"Космос Травел" се ангажира да актуализира COVID-19 изискванията най-късно 1 месец преди датата на отпътуване.

1. Космос Травел ще ви информира за необходимото облекло преди пътуването.
2. Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
3. Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

• Туроператорът предоставя възможност за сключване по желание на клиента на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“. Тази зстраховка се сключва срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановявa на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.
Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.