• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

В този край на света, скрити под склоновете на великите планини Хималаи, Хиндукуш и Каракорум, покрай свещенната река Инд, дала името на целия субконтинент, векове наред преживяват странни от днешна гледна точка племена. Тук почти всяка долина е особена. Хората говорят различни езици и пазят ревниво своите идоли и божества. От мистичните Калаши, които се смятат за наследници на Александър Македонски, през Хунза и Нигяр в Гилгит-Балтистан и най- големия център на Будизма по тези земи Таксила, та до древната и все още непозната достатъчно цивилизация на Мохенджо Даро. Предлагаме ви да видите другото лице на Пакистан, като част от древната индоарийска култура. Ние сме били вече два пъти там и знаем какво и как да направим за да преживеете тази страна по нов непознат досега начин.

 

Няма намерена информация

-

Ден 1

Дата : 14/09/2022

Заминаване

Среща на летище София за полет на Турски Авиолинии от София 1525 в Истанбул 1650
От Истанбул в 2015 каца в Исламабад в 0335 часа. Трансфер до хотел и настаняване.

Ден 2

Дата : 15/09/2022

Исламабад

Разглеждане на Равалпинди/Исламабад.Градът е съвременната столица на Пакистан. Разположен на платото Потохар и в подножието на живописната верига Маргала, Исламабад е портрет на живописно спокойствие. Ще посетим неповторимата джамия Шах Фейсал, сгушена в подножието на хълмовете Маргала. Тя е една от най-големите в Азия и отразяваща еклектична смесица от ултрамодерни и традиционни стилове на архитектурен дизайн. Говори се, че главната молитвена зала и дворът, покрити с нетипичните за традиционните джамии полегати покриви, побират около 100 000 души. Джамията е основна туристическа атракция и е посочена като съвременна и влиятелна характеристика на ислямската архитектура. следва националеният паметник на Пакистан. Паметникът Исламабад е построен като почит към хората, пожертвали живота си за независимостта на Пакистан. Той представя историята, цивилизацията и културата на Пакистан. Музеят Lok Virsa е единствен по рода си музей в Пакистан, който определено си заслужава да се посети от всеки турист. Той представя богатото културно наследство на страната. Тук редовно се провеждат фестивали Lok Virsa. Народната музика и танци са неразделна част от тези фолклорни празници. Ще посетим и стария Раджа базар в Равалпинди, който е доста известен сред чуждестранните туристи. След това ще пътуваме обратно до Исламабад за нощувка в хотел.

Ден 3

Дата : 16/09/2022

Исламабад - Читрал - Калаши

Полет до Читрал. Градът е на 1500 м надморска височчина и е столицата на провинцията. Малко туристи са достигнали до тази живописна долина с нейните превъзходни възможности за разходки, преходи и катерене и приятелски настроени и гостоприемни хора. Читрал предлага планински преходи, които са по-лесни от тези в Каракорум и Хималаите. Основните атракции на града са базарът, крепостта и джамията край реката, музеят до игрището за поло, мачовете за поло и Национален парк Читрал Гол. След обяд ще отпътуваме до Бумбурет Кайлаш. Трите долини Бирир, Бумбурет и Румбер са на ръба на мусонния пояс, растителността е гъста, с гигантски орехови и овощни дървета, надвиснали над бързо течащи потоци. В долината растат пшеница, зеленчуци. Бумбурет, най-голямата и най-комерсиализираната от долините на Кайлаш, се намира на около 15 км до Шекханде . Нощувка в хотел.

Ден 4

Дата : 17/09/2022

Калаш - Читрал

Музеят на Кайлаш в Бумбурет, построен от гръцки доброволци, обяснява много аспекти от живота месните хора. Изящната каменна изработка на къщите напомня за ранната будистка архитектура. Жените Кайлаш носят черни вълнени или памучни роби, завързани на кръста с пояс и многоцветни ленти от бродерия на подгъва, маншета и деколтето. Мъжете Кайлаш носят обикновен шалвар-камиз и не се различават от своите съседи мюсюлмани. Местните хора празнуват четири основни фестивала с музика, танци и разказване на епичен фолклор. По-големите села имат джестахан, зала за танци, посветена на Джестак, женския дух, защитаващ семейството и дома, където мъжете и жените танцуват по време на фестивала и се срещат при раждания и смърт. Резба на стилизирани овни и конски глави украсяват стълбовете на вратите. Жените танцуват, бъркайки и тропайки в сложна поредица от кръгове и колела, придружени от ритмичния удар на голям барабан. Танците и пеенето са придружени от пиене на вино и пиршества, включително жертвоприношение на кози върху почернели от дим олтари в гората. Отпътуване обратно до Читрал за нощувка в хотел.

Ден 5

Дата : 18/09/2022

ЧИТРАЛ-ФАНДЪР

Ще шофираме до Phunder по маршрута на прохода Шандур (3734 м). Върхът на прохода е равнинен, открито лятно пасище с две езера, идеално място за лагер. Това е не само област, която свързва Гилгит Балтистан с Читрал, но всъщност е и сборна точка на отборите на Поло от двете части на страната. Всяка година фестивалът по поло Шандур привлича зрители от цял ​​​​свят, за да станат свидетели на мач, който си струва да се гледа. Този фестивал се организира всяка година между първата и втората седмица на юли. Риболовът на пъстърва е друга особеност. Phunder е един от най-живописните проходи в Гуписа, който обикновено се нарича още "Малкият Кашмир". Езерото Фандар е туристическа атракция в района. Наситеното синьо езеро предлага прекрасна гледка и всъщност е дом на пъстървата. Нощувка в хотел.

Ден 6

Дата : 19/09/2022

ФАНДЪР-КАРИМАБАД

След това отпътуваме до Каримабад- прекрасната стара столица на кралството Хунза. От Каримабад, с неговия магазин за сувенири, поща и магазин за чай, можете да се насладите на прекрасна гледка към долината, разположена под вас, и към върховете наоколо. Районът Алиабад/Каримабад е наситен с диви цветя и цъфтящи овощни градини.

Ден 7

Дата : 20/09/2022

Каримабад

След закуска посещение на Каримабад Базар. Следва разходка от около два часа по канала Бабар от село Каримабад до Хайдерабад. Целта на тази разходка е интензивно изследване на културата и традициите на Хунзукуч (хора на Хунза). Ще видите мъже и жени, работещи на полето и градините и деца, които ходят на училище. Хората от Хунза са прогресивни. Там жените се радват на свободата в по-голяма степен в сравнение с други селски райони на Пакистан. Ще посетим форта Балтит, под ледника Ултар. Варосаният форт Балтит стои на стража вече десет века, здраво изграден върху дървена рамка, за да издържи на земетресения. Това е бил старият дворец на амирите на Хунза и е бил обитаван до 50-те години на миналия век. Най-ранната наблюдателна кула на крепостта е на повече от 900 години. Външната фасада е построена преди по-малко от 200 години с Е достроена 20-ти век. Красиво реставрирана от Ага Хан Тръст за култура, крепостта сега е музей, отворен за обществеността и определено си заслужава обиколка с екскурзовод. Следобед посещение на крепостта Алтит. По-късно шофиране до Duiker, за да се насладите на панорамната гледка към залеза. Duiker е малко селце, разположено над Altit Village на височина от около 3000 м, откъдето се открива красива гледка към цялата долина Хунза и всички околни върхове, както и ледника Хопър. Връщане в Каримабад за нощувка в хотела.

Ден 8

Дата : 21/09/2022

Каримабад

Днес ще посетим горната долина Хунза. Там са тунелитепо пътя на дружбата , които са част от 24-километровата магистралата Каракорум, свързваща Пакистан и Китай. През 2010 г. свлачище образува езерото Ата Абад, блокира река Хунза. Самото езеро се превърна в туристическа атракция заради уникалния си син цвят и драматичен планински фон. Ще посетим и моста Хусаини. Село Пасу предлага едни от най-добрите дневни разходки и по-дълги преходи в района. Оттук се открива превъзходна гледка към върховете Тупопдан и конусите Пасу. Tupopdan означава "залък на Слънчевата планина" на Wakhi. На връщане ще посетите село Гулмит. По-късно ще шофираме обратно до Каримабад. Нощувка в хотел.

Ден 9

Дата : 22/09/2022

Каримабад - Скарду

Дълго пътуване до Скарду от каримабад (8-10). Скарду (2290 м) е столицата на Балтистан, и е отправна точка за едни от най-добрите маршрути за преходи и алпинизъм в света. Градът лежи в основата на огромна скала с дължина 350 метра по протежение на истинския ляв бряг на река Инд (южен бряг при вливането на река Шигер). Скалистите върхове се издигат на 3000 метра над града, ограждайки тази живописна долина с дължина 40 км и 10 км широчина. Нощувка в хотел.

Ден 10

Дата : 23/09/2022

Скарду

След закуска шофиране до платото Deosai (3 часа). Deosai означава „земята на гигантите“и е второто по височина в света след Чанг Танг в Тибет. На местния балтийски език Deosai се нарича Byarsa, което означава „лятно място“. Платото се намира на границата на Каракорум и западните Хималаи. Национален парк Deosai, е на средна надморска височина от 4 114 метра над морското равнище, което прави равнините Deosai едно от най-високите плата в света. Паркът е с площ от 3000 квадратни километра. През пролетния сезон той е покрит с метли от диви цветя и голямо разнообразие от пеперуди. Езерото Деосай, което означава "Сляпо езеро" се намира в парка. То има надморска височина от 4 142 метра и е едно от най-високите езера в света. Дължината му е 2,3 километра , ширината 1,8 километра и средната дълбочина 40 метра . По-късно шофиране обратно до Скарду за нощувка в хотел.

Ден 11

Дата : 24/09/2022

Скарду - Исламабад

Полет до Исламабад. Пътуване до Таксила от летище Исламабад. Полудневна екскурзия до археологическия обект Таксила, датиращ от 6-ти пр.н.е. – ще посетим археологически обекти на Първата градска могила Бхир, по-късно ще продължим към Сиркап – вторият град в типично гръцко планиране. Ще имаме възможност да разгледаме светилището на двуглавия орел. След това ще продължим към руините на будисткия манастир Jaulian, датиращ от 2 до 5 век след Христа, за да видим добре запазените ступи и манастира в най-добрата каменна архитектура. По-късно се връщаме да видим Археологически музей в Таксила . След обяд ще посетим и Dharmarajika Stupa, построена в периода Ашока. По-късно шофиране до Исламабад за нощувка в хотел.

Забележка: Полетите до северните райони на Пакистан са зависими от метеорологичните условия.При условие, че полетът се анулира, трансферът се извършва с автобус. и нощувката е в Бешам.

Ден 12

Дата : 25/09/2022

Исламабад

Свободен ден в Исламабад или трансфер Бешам - Исламабад.

Ден 13

Дата : 26/09/2022

Исламабад - Суккур

Трансфер до летището - вътрешен полет до SUKKUR.Нощувка в хотел.

ДЕН 14

Дата : 27/09/2022

SUKKUR-MOHENJO DARO-SUKKUR-KARACHI

след закуска трансфер от Сукур до Мохенджо Даро, впечатляващ и добре запазен археологически обект. Мохенджо Даро е дом на цивилизацията на долината на Инд, която е била добре развита древна култура за времето си. Намерените артефакти предполагат добре развита селскостопанска система, където търговията се е извършвала в реални финансови граници с други цивилизации. Красивото изкуство разказва за начина им на живот, печените тухлени сгради предоставят впечатляваща гледка към градската архитектура. Дренажите и кладенците говорят за тяхната висота на инженерство, като цяло впечатляващо общество. След това следва трансфер до летището, за да вземем вътрешен полет до Сукур и полет от Сукур до Карачи. Трансфер до хотел за нощувка.

Ден 15

Дата : 28/09/2022

Карачи - София

Трансфер до летището за полет за България на Турски авиолинии от Карачи 0555
Кацаме в Истанбул 0940. От Истанбул 1320 каца в София 1435 часа.
Край на програмата

 1. Самолетни билети по програмата София-Исламабад-Карачи- София. Исламабад – Читрал. Скадру- Исламабад. Исламабад- Сукур. Сукур-Карачи
 2. Трансфери от и до летищета в Исламабад и Карачи.
 3. Включен транспорт по обявеният маршрут от пристигане до заминаване (джип и автобус)
 4. Включени 14 нощувки и изхранване по програмата- полупансион (закуска и вечеря).
 5. Водач преводач от Космос Травел с опит в дестинацията.
 6. Всички входни такси за посещаваните туристически обекти в Пакистан според посочената програма.
 7. Бутилка минерална вода от 1.5 л  на човек всеки ден.
 8. Бакшиши в хотели и ресторанти
 9. Застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 20000 евро.

1. Алкохолни и безалкохолни напитки по време на вечерите ( за сметка на клиентите)
2. Разходи от личен характер
3. Бакшиши за екскурзовода и шофьора
4. Доплащане за единична стая – 450 евро
5. Виза за Пакистан - 35 долара

Please wait...

• Минимален брой туристи: 12
• Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
• Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

а) от момента на записване до 60 дни преди пътуването – без неустойка
б) от 59 дни до 30 дни преди пътуването – стойността на депозита
в) от 29 дни до деня на пътуването 100% сумата по резервация

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.
Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.