• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

В този край на света, скрити под склоновете на великите планини Хималаи, Хиндукуш и Каракорум, покрай свещенната река Инд, дала името на целия субконтинент, векове наред преживяват странни от днешна гледна точка племена. Тук почти всяка долина е особена. Хората говорят различни езици и пазят ревниво своите идоли и божества. От живописната долина Маргала ,през Хунза и Нигяр в Гилгит-Балтистан и най- големия център на Будизма по тези земи Таксила. Предлагаме ви да видите другото лице на Пакистан, като част от древната индоарийска култура. Ние сме били вече три пъти там и знаем какво и как да направим за да преживеете тази страна по нов непознат досега начин.

Няма намерена информация

-

Ден 1

Дата : 02/06/2023

Среща на летище София за полет на Турски Авиолинии в 15:25 и кацане в Истанбул в 16:50.
От Истанбул излитаме в 20:15 и кацаме в Исламабад в 03:35 часа местно време.

Ден 2 - Исламабад

Дата : 03/06/2023

След кацане трансфер от летището и настаняване в хотел. Почивка от полета. Около обяд започва сити тур на града, столица на Пакистан от 1963 година. Разположен на платото Потохар и в подножието на живописната верига Маргала, Исламабад е спокоен град. Ще посетим неповторимата джамия Фейсал, сгушена в подножието на Маргала. Тя е една от най-големите в Азия и представлява творческа смесица от ултрамодерни и традиционни стилове на архитектурния дизайн. Главната молитвена зала и дворът са покрити с нетипичните за традиционните джамии полегати покриви и побират около 100 000 души. Джамията е основна туристическа атракция и е един от бисерите на съвременната ислямска архитектура. Следва националният монумент на страната - Паметникът Исламабад е построен като почит към хората, пожертвали живота си за независимостта, извоювана през 1947г. Той олицетворява моменти от историята, цивилизацията и културата на Пакистан. Следва музеят Lok Virsa, който е единствен по рода си. Той представя богатото културно наследство на страната. Тук редовно се провеждат фестивалите Lok Virsa. Народната музика и танци са неразделна част от тези фолклорни празници. Вечеря и нощувка.

Ден 3 - Скарду

Дата : 04/06/2023


След закуска полет до Скарду, столицата на Балтистан. Градът е на 1500м надморска височина, заобиколен от склоновете на велиествената планина Каракорум. Малко туристи достигат до тази живописна долина с нейните превъзходни възможности за разходки, преходи, катерене и гостоприемни хора. След пристигане полудневен тур включващ Upper Kachura Lake, Katpana Desert и Kharpocho Fort. Вечеря и нощувка.

Ден 4 - Скарду

Дата : 05/06/2023


След закуска отпътуваме за платото Deosai, което означава „земята на гигантите“ и е второто по височина в света след Чанг Танг в Тибет. На местния балтийски език Deosai се нарича Byarsa, което означава „лятно място“. Платото се намира на границата на Каракорум и западните Хималаи. Национален парк Deosai, е на средна надморска височина от 4 114 метра (13 497 фута) , което прави равнините Deosai едни от най-високите плата в света. Паркът е с площ от 3000 квадратни километра. През пролетния сезон той е покрит с килим от диви цветя и голямо разнообразие от пеперуди. Езерото има надморска височина 4 142 метра и е едно от най-високите в света. Дължината му е 2,3 километра, ширината 1,8 километра и средната дълбочина 40 метра. Manthal Buddha Rock, Sadpara Lake, Deosai Plains, Chota Pani, Bara Pani и Sheosar Lake. Вечеря и нощувка в Скарду.

Ден 5 Скарду

Дата : 06/06/2023

Днес ще направим целодневен тур в Kharmang & Shigir Valley. Това е изходната точка на всеки алпинист за К2 – вторият по височина връх в света. Турът включва Manthokha Water Fall, Sarfaranga Cold Desert, Blind Lake, Shigir Fort и Amburiq Mosque Shigir. Вечеря и нощувка.

Ден 6 - Скарду - Каримабад

Дата : 07/06/2023


Днес напускаме Балтистан и се отправяме към Каримабад- прекрасната стара столица на кралството Хунза. По пътя ще спираме на красиви места с изглед към Ракапоши 7788м, Нанга Парбат – 8126м, както и мястото където се срещат трите планински вериги – Каракорум, Хималая и Хиндукуш. От Каримабад, с неговия магазин за сувенири, поща и магазин за чай, можете да се насладите на прекрасната гледка към долината разположена под вас и към върховете наоколо. Районът Алиабад/Каримабад е наситен с диви цветя и цъфтящи овощни градини. Вечеря и нощувка.

Ден 7 - Каримабад

Дата : 08/06/2023

След закуска започва турът ни в града. Следва разходка от около два часа по канала Бабар от село Каримабад до Хайдерабад. Целта на тази разходка е интензивно изследване културата и традициите на Хунзукуч (хора на Хунза). Ще видите мъже и жени, работещи на полето и градините, както и деца, тръгнали на училище. Хората на Хунза са прогресивни. Там жените се радват на повече свободи от други селски райони в Пакистан. Ще посетим форта Балтит, под ледника Ултар. Варосаният форт стои на стража вече 10 века, изграден от тибетски майстори върху дървена рамка, за да издържа на земетресения. Десет века той е бил дворец на амирите на Хунза. Най-ранната наблюдателна кула на крепостта е на повече от 900 години. Външната фасада е построена преди по-малко от 200 години и е достроена през 20-ти век. Красиво реставрирана от Ага Хан тръст, крепостта сега е музей, отворен за обществеността и определено си заслужава да се види. Следобед посещение на крепостта Алтит. По-късно шофиране до Duiker, за да изпратим слънцето от това култово място. Duiker е малко селце, разположено над Altit Village на височина от около 3000 м, откъдето се открива красива гледка към цялата долина Хунза и всички околни върхове, както и ледника Хопър. Връщане в Каримабад за нощувка в хотела.

Ден 8 - Горна Хунза

Дата : 09/06/2023

Днес ще потеглим към горната долина Хунза. Там са тунелите по пътя на дружбата, които са част от 500-километровата магистрала Каракорум, свързваща Пакистан и Китай. През 2010 г. свлачище образува езерото Ата Абад, блокира река Хунза. Самото езеро се превърна в туристическа атракция заради уникалния си син цвят и драматичен планински фон. Ще посетим и моста Хусаини. Село Пасу предлага едни от най-добрите дневни разходки и по-дълги преходи в района. Оттук се открива превъзходна гледка към върховете Тупопдан и конусите Пасу. Tupopdan означава "Слънчевата планина" на Wakhi. На връщане ще посетите село Гулмит. Тази вечер ще отседнем в хотел на брега на езерото Ата Абад. Вечеря и нощувка.

Ден 9 - Горна Хунза - Кунджераб

Дата : 10/06/2023


Днес ще стигнем до прохода Кунджераб – 4700 метра височина. Самото пътуване е предизвикателство. Ще кажем здравей на китайските приятели зад границата. Вечеря и нощувка в Ата Абад.

Ден 10 - Каримабад - Исламабад

Дата : 11/06/2023

Днес казваме довиждане на Хунза и се отправяме към Исламабад с полет от Гилгит. Ако метеорологичните условия не позволяват полет, ще тръгнем с наземен транспорт към столицата през долината Наран и ще спим в Бешам. Ако полетът се осъществи, след обяд ще направим тур до Таксила, археологически обект датиращ от 6-ти пр.н.е. – ще посетим Първата градска могила Бхир, по-късно ще продължим към Сиркап – вторият град с типично гръцко планиране. Ще имаме възможност да разгледаме светилището на двуглавия орел. След това ще продължим към руините на будисткия манастир Jaulian, датиращ от 2 век след Христа, за да видим добре запазените ступи и манастира с най-добрата каменна архитектура. По-късно се връщаме да посетим Археологическия музей в Таксила. Ще посетим и Dharmarajika Stupa, построена в периода Ашока. По-късно шофиране до Исламабад за нощувка в хотел.

Ден 11 - Исламабад - Пешавар

Дата : 12/06/2023

Днес е последния ни ден в Пакистан. Ще направим целодневен тур до Пешавар – столица на привинцията Хибер. Градът се е смятал за врата към западния свят. Бил е и столица на Кушанската империя. Попътно ще посетим Takht-i-Bahi – един от символите на будизма по тези земи, под закрилата на Юнеско. По-късно шофиране до Исламабад за нощувка в хотел. Ако няма полет от Гилгит, програмата ще бъде променена съгласно времето което остава за разглеждане на обектите. Вечеря и нощувка.

Забележка: Полетите до северните райони на Пакистан са зависими от метеорологичните условия. При условие, че полетът се анулира, трансферът се извършва с автобус. Ако полетът е анулиран, в този ден се извършва трансфера с автобус и нощувката е в Бешам.

Ден 12 - Исламабад - София

Дата : 13/06/2023

Сутринта се отправяме към летището за полет към родината от Исламабад в 05:05 и кацане в Истанбул в 9:00 местно време. Следва полет от Истанбул в 13:20 и кацане в София в 14:35 часа.

 • Самолетни билети по програмата София-Исламабад-София с Турски авиолинии. Исламабад - Скадру. Гилгит - Исламабад

 • Трансфери от и до всички летища.

 • Включен транспорт по обявеният маршрут от пристигане до заминаване (джип и автобус)

 • Включени 11 нощувки, хотели 3-4* (според местните стандарти) и изхранване по програмата- полупансион (закуска и вечеря).

 • Водач преводач от Космос Травел с четири тура по дестинацията.

 • Всички входни такси за посещаваните туристически обекти в Пакистан според посочената програма.

 • Застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 20000 евро.

 • Напитки по време на обядите и вечерите ( за сметка на клиентите )

 • Разходи от личен характер

 • Бакшиши за екскурзовода и шофьора

 • Доплащане за единична стая – 450 евро

 • Виза – 35 долара. Космос травел получава визата

Please wait...

Няма намерена информация