• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Какво е времето? Може би още един неуспешен опит да бъде измерена вечността. Разтяга се като дъвка в ръцете на дете. Прелетява бързо като закъснял влак или се движи лениво, като преди първа среща с любимия човек. Всяко пътуване спира времето в една точка. Там, където във вихъра на емоциите от срещата с друга култура, приемаме красивата различност на света като наша и оставяме част от сърцето си завинаги. Досегът с другите народи и култури ни позволява да прогледнем през изкривеното стъкло на ежедневното мислене, да осъзнаем, че различните от нас хора по цвят и религия, са всъщност другото измерение на нашата божествена душа.

Условия на пътуването:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Минимален брой туристи: 12
 • Начин на плащане: депозит – 2 500 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.
 • Условията за анулиране на пътуването ще бъдат описани в договора

Забележка:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туропеартора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „Групама Застраховане“ ЕАД с адрес - гр.София, бул. „Цариградско шосе“ 47 А.

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

-

Ден 1

Дата : 12/01/2024

София - Доха - Коломбо

Полет от София с Катарски авиолинии за Доха в 12:50 часа. Пристигане в Доха в 18:30 часа. Следва полет до Коломбо в 01:15 часа.

Ден 2

Дата : 13/01/2024

Коломбо - Хабарана


Кацаме сутринта в 08:25 часа в столицата на Шри Ланка. Посрещане от местния агент. След уреждане на формалностите групата се отправя към първата забележителност, а именно сиропиталището за слонове в Pinnawala. По път ще се спре за отдих и освежаване. Приюта е основан през 1975 г, като подслон за изоставени и ранени слончета. Днес броят на слоновете се е увеличил повече от 40 пъти, в това число и бебета слончета, донесени от различни места, както и родените бебета, в резултат от програмата за развъждане. Очаква ни неповторимо изживяване. Следва трансфер до хотела. Аюрведично лечение по желание. Вечеря. Нощувка в Хабарана.

Ден 3

Дата : 14/01/2024

Хабарана


Закуска в хотела. Пътуване до Полонарува, второто кралство на Шриланка и обект на ЮНЕСКО на световното наследство, посещение на древния град и след това почивка за обяд, обратно в Сигирия и посещение на „Лъвската скала“, смятана за осмото чудо на света, както и градът, който я заобикаля. Древните исторически писания разказват за крал Касапа, който убил своя баща и се възкачил на престола, предопределен изначално за брат му Могалана. За да се спаси от преследващите го войски, Касапа издигнал своя дворец на билото на скалното плато Сигирия и изкачване нагоре. Трансфер обратно до хотела, вечеря и нощувка в Хабарана.

Ден 4

Дата : 15/01/2024

Хабарана


Закуска в хотела и посещение на скалния храм Дамбула, който също е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, издълбан в скалата, с множество статуи на Сидхарта Гаутама Буда. Каменният храм на Спящия Буда е най-големият пещерен храм в Южна Азия и е свещено място за поклонение в продължение на 22 века. След това ще се качим на сафари, с включен обяд в селото и следобедно време, за което ще имаме време и да яздим слон. Релаксация в хотела, вечеря и нощувка в Хабарана.

Ден 5

Дата : 16/01/2024

Хабарана - Канди


След закуска напускане на хотела, посещение на аюрведична градина с подправки. Тези дарове на природата се използват не само за готвене, но и за лечебни цели в Аюрведа. По време на специална лекция там, ще научим повече за лечебните им свойства и как да ги ползваме у дома. Ще има кратка лекция по Аюрведично приготвяне на храна. Посещение на храм Muttumari amman Hindu, който е най-високият хиндуистки храм в Шри Ланка. Посещение на храм Канди, където се пази най-ценното им съкровище, а именно Зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след н.е, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Следва вечеря в хотела. Нощувка в Канди. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка в Канди.

Ден 6

Дата : 17/01/2024

Канди - Нувара Елия


Закуска и напускане на хотела в Канди и посещение на Цейлонска работилница за скъпоценни камъни и водопадите Рамбода. Програмата продължава с „The Mackwoods Labookellie“ – чаена фабрика, където се обработва прочутия цейлонски чай, събран от невероятните хълмове край града. Там може да пробвате прясно сварен чай поднесен с домашен сладкиш. Този център ще Ви разкрие тайните на изкуството „пиене на чай“. Разглежда се цялата фабрика, за да се разберат и най-големите тънкости в производството на тази колкото древна, толкова и мистична напитка. Следва посещение на град Нувара Елия. Свободно време в града. Вечеря и нощувка.

Ден 7

Дата : 18/01/2024

Нувара Елия - Гале

Закуска. Пътуване от Нувара Елия до Гале и настаняване в хотел Radisson Blu Resort, Galle 5* на база All Inclusive.

Ден 8

Дата : 19/01/2024

Гале

Свободно време за плаж и почивка.

Ден 9

Дата : 20/01/2024

Гале

Свободно време за плаж и почивка.

Ден 10

Дата : 21/01/2024

Гале

Свободно време за плаж и почивка.

Ден 11

Дата : 22/01/2024

Гале

Свободно време за плаж и почивка.

Ден 12

Дата : 23/01/2024

Коломбо - Доха - София

Трансфер от хотел до летище за полет в 03:00 часа през Доха до София. Пристигане в София в 11:50 часа.

 • 5 нощувки в хотели 4* със закуска и вечеря
 • 5 нощувки в хотел Radisson Blu Resort, Galle 5* в стая Deluxe на база All Inclusive.
 • самолетен билет София до Коломбо и обратно
 • всички трансфери по програмата
 • пътуване с климатизиран автобус
 • всички входни такси по програмата
 • грижа за вашия багаж през цялото време на тура
 • местен опитен гид, запознат с тънкостите на Аюрведа
 • опитен водач от Космос Травел, практикуващ Аюрведа като начин на живот
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 20 000 евро към „Групама Застраховане“ ЕАД
 • виза за Шри Ланка – 35 щатски долара – агенцията съдейства при взимане на виза по електронен път
 • бакшиши за гидове и шофьори
 • разходи от личен характер
 • допълнителните обиколки и възможности през свободното време – масажи, наблюдение на китове и т.н.
 • яздене на слон – 30 щатски долара
Please wait...

Няма намерена информация