• Описание
 • Етапи
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • Условия на пътуването

ДАТИ НА ТРЪГВАНЕ :
03.05.2021

Има райони в света, чиято съдба е продукт на пряката намеса от страна на великите сили. В резултат разпадането на Османската империя, в края на първата световна война, външните министри на Великобритания и Франция се събират и решават бъдещето на Близкия Изток, чертаейки на един лист бъдещите граници. Така са създадени двете страни за които днес иде реч. Въпреки разделянето им, тяхната съдба и народи са неразривно свързани от векове. Много интереси и до днес желаят тяхното прекрояване и смяна на текущите им лидери, но Ливан и Сирия се борят за своята все пак твърде относителна самостоятелност, която в такъв стратегически район на света си остава по-скоро илюзорна. Много историци твърдят, че тези земи са люлката на днешната човешка цивилизация. 20 века преди Христа тук са живели народи с различна култура и традиции. Акад, Асирия, Финикия, Персия, Александър Велики и древния Рим, са само част от събитията и империите преминали като вихрушка по тези земи през последните 40 века. Какво е останало от вековете и последната война по тези земи, ви предлагам да открием заедно в едно незабравимо пътуване до Ливан и Сирия. И въпреки, че този ден е обявен за международен такъв за половината от нашето човечество, 8 март е и датата на която ние отлитаме към тази обетована земя. Нека заедно направим това бягство към древността.

Няма намерена информация

-

Ден 1

-

Отпътуване от София в 15.25 за Бейрут през Инстанбул. Пристигане в Бейрут 20.35 часа.Посрещане на летището и настаняване в хотел в Бейрут- Le Commodore Hamra или подобен.

Ден 2

Бейрут - Дамаск

Закудска и ранен трансфер до границата със Сирия. След преминаване сирийската граница, пристигаме в града и се настаняваме в хотела за почивка и закуска. Следва целодневна обиколка
на Дамаск, която включва музея-джамия Омаяд, Базара Хамидиех, Дворецът Азем, Правата улица, къщата Свети Анания и прозорецът на Свети Павел. Вечеря и нощувка в хотел Бейт Заман.

Ден 3

Дамаск-Босра-Дамаск

Днес ще имаме полудневна екскурзия до Босра, за да видим колизеум невиждан от вас в пределите на Римската империя. Връщане в Дамаск и свободен следобед, за разглеждане на Християнския квартал с неговите заведения и потапяне в атмосферата на източните легенди от хиляда и една нощ. Вечеря и нощувка в хотел Бейт Заман.
Ако районът на Босра е все още рисков и не се даде разрешително за посещение, ще се направи тур до Маалула и Сейдная.

Ден 4

Дамаск-Маалула-Палмира-Хама

За Палмира каквото и да кажеш е малко. Въпреки разрушенията, този 22 вековен град пази своята величественост и днес буди възхита. Ще научите кога и как е основан той и защо е в такова състояние. Вечеря и нощувка в AFAMIA CHAM HOTEL или подобен.

Ден 5

Хама-Алепо

Днес ще се докоснем до древния Халеп. В продължение на векове този град е бил крайна точка за пътя на коприната, започващ от Сиан Китай. Въпреки тежките боеве между ислямска държава и армията на Сирия, Алепо си остава мистерия, основно заради духа, който носи. Вечеря и нощувка в хотел CHAHBA CHAM HOTEL или подобен.

Ден 6

Алепо-Хама-Угараит-Тартус

В този ден ще посетим Угарит – град на седем хиляди години. Ще усетим дъха на древността по тези свещенни земи. Вечеря и нощувка в хотел ROYAL INN или подобен.

Ден 7

Тартус-Амрит-Крак де Шьовалиеа/Сирия-Ливан/

Връщане в Дамаск.Вечеря и нощувка в хотел Бейт Заман.

Ден 8

Маснаа- Баалбек

Закуска и ранно отпътуване за Маснаа.Преминаване на граница. Посещение на Баалбек и ако времето е хубаво, посещение на Анджар. Отпътуване за Бейрут.Вечеря и нощувка в хотел в Бейрут.

Ден 9

-

Закуска. Екскурзия - Библос , Винарната Иксир, Пещерата Джеита, Хариса. Вечеря в ресторант Т-Марбута в Хамра- ливанско меню.Нощувка в хотел Le Commodore Hamra или подобен.

Ден 10

-

Закуска. Пешеходна обиколка на Бейрут. В програмата са Националният музей, Бейтедин палас в района на Шуф. Вечеря в бистро Society или ливански ресторант.Нощувка в хотел
Le Commodore Hamra или подобен.

Ден 11

Край на програмата

След закуска свободно време. Отправяме се към летището за полета за България през Истанбул. Кацаме в София в 20.25. Край на програмата

1. Самолетни билети по програмата София-Бейрут-София.
2. Трансфери от и до летището.
3. Включен транспорт по обявеният маршрут от пристигане до заминаване .
4. 10 нощувки  в хотели 4* и 5* с включени закуски и вечери
5. 9 екскурзии ( посочени в програмата )
6. Местен професионален екскурзовод на английски език в Сирия и на български или на руски език в Ливан
7. Водач преводач от Космос Травел с опит в дестинацията.
8. Всички входни такси за посещаваните туристически обекти в Сирия и Ливан според посочената програма
9. Такса за изготвяне на сирийска виза
10. Застраховка помощ при пътуване в чужбина с покритие 20000 евро.

1. Алкохолни и безалкохолни напитки по време на  вечерите ( за сметка на клиентите )
2. 73 $ за сирийската виза, която се заплаща при влизане на границата
3. Такса за излизане от Сирия - към момента 2 долара
4. Обяди по време на цялото пътуване
5.Разходи от личен характер
6. Бакшиши за екскурзовода и шофьора

Доплащане за единична стая – 350 евро

 • Pricing Name
  Начало
  Край
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name 2 480 ЕUR
  Начало сряда 05/10/2022
  Край сряда 05/10/2022
  1 - 13 pax
   
  Available Seats: 13

  Възрастни ( 1 - 13 pax ) 2,480.00 EUR 0.00 EUR /Пътник

  - +

73 $ за сирийската виза, която се заплаща при влизане на границата

• Минимален брой туристи: 12
• Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди тръгването
• Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 30 дни преди тръгването.

а) от момента на записване до 60 дни преди пътуването – без неустойка
б) от 59 дни до 30 дни преди пътуването – стойността на депозита
в) от 29 дни до деня на пътуването 100% сумата по резервация

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна от пътуване“
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗД Евроинс“ АД с адрес - гр.София, бул. „ Христофор Колумб“ 43.
Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.