• Описание
 • Програма по Дни
 • Пътешествието включва
 • В пътуването НЕ се включват
 • Резервация
 • ЧЗВ

Предварителни изисквания за виза за Таджикистан:

- Валиден международен паспорт – 6 месеца от датата на излизане от държавата 

Предимства на програмата:

-Тематичен маршрут, насочен към ценители проучващи древния “път на коприната”;
- Програма без аналог в България;
- Специално подбрани хотели проверени на място;
- Богата екскурзионна програма покриваща всичко най-интересно по маршрута;
- Удобно годишно време за посещение на страните от Централна Азия;
- Опитен водач на групата със седем тура по маршрута,  запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции.

Забележки:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.85 BGN. При повишаване на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

**Очаква се отваряне на Туркменистан за туристи. Ако това стане, програмата ще бъде преформатирана в Узбекистан и Туркменистан.

Условия на пътуването:

- Минимален брой туристи: 12

- Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди тръгването.

- Начин на плащане: депозит при записване-1000 лева и окончателно плащане – 30 дни преди тръгването.

 

**ТО Космос Травел ЕООД предлага Застраховка „Отмяна на пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за съкращаване, прекъсване и анулиране на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето, оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Космос Травел ЕООД има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за туризма с „ЗАД Армеец“ с адрес - гр.София, ул. „Стафан Караджа“ 2. Застрахователна полица номер 18 268 1315 0000672073

Космос Травел ЕООД притежава лиценз за туроператорска дейност 5200/28.01.2005г.

 

Няма намерена информация

-

Ден 1

София-Истанбул–Душанбе

Събиране на групата на летище София в 13:30 часа. Излитаме в 15:25 за Истaнбул с полет ТК1032. Пристигане в Истанбул в 16:25. Излитаме за Душанбе с полет TK 254 в 20:45

Ден 2

Душанбе

Кацаме в Душанбе в 03:25 сутринта. След уреждане на визовите формалности, трансфер до хотела. Ранно настаняване и време за почивка. Закуска. В 11 часа започва сити тура на Душанбе, включващ: посещение музея на антиките със своята специална експозиция „Буда в Нирвана“ , главният площад Исмоил Сомони, Rudaki Park, Парка на Независимостта. Време за разходка и покупки на централния пазар Mehrgon, защото какво е изтокът без своите пазари. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотела.

Ден 3

Душанбе

Сутринта след закуска, потегляме към крепостта от 18 век „Хисар“, намираща се на около 30км от Душанбе. В близост до нея са две медресета от 18 и 19 век, а зад тях се помещава Мавзолей от 16 век. Следва посещение на новият палас „Kochi Navruz“ в Душанбе, построен преди 5 години,характерен с богато украсени тавани, дърворезби, традиционна чайна и просторни зали с прекрасни скулптури и пластики. След това ще разгледаме Националния Музей на музикалните инструменти, от района на Памир. В половинчасова беседа, музикантът и певец Г-н Shavqmahmad ще ни разясни особеностите на традиционните музикални инструменти от местността Бадакшан, откъдето се смята, че са тръгнали нашите предци.

Ден 4

Душанбе-Искандерул-Панджикент

Закуска в хотела. Сутринта се отправяме към Искандеркул (130 km) - езерото на Александър Македонски. Ще чуем легендата за това място. Разглеждаме забележителностите в околността и правим разходка до малък красив водопад. Следва обяд в местното традиционно заведение“Диловар“.Следобед ще разгледаме околностите на езерото:натурални извори,Змейное озеро(Змийското езеро),Водопада „Fun Niagara’, висок 38м. Трансфер до Панджикент с автобус. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Панджикент-Самарканд

След закуска ще посетим останките на древния Согдиански град, разрушен от Арабските завоеватели през 8 век. Ще разгледаме музея Рудаки и града Саразм - част от световното наследство на ЮНЕСКО. В късния следобед се отправяме към граничния пункт Джатерпа. След преминаване на границата следва трансфер с автобус до Самарканд(около 1,30ч). След пристигане ще имаме възможност да посетим Обсерваторията Улугбек, музея Afrisiab. Надвечер се прибираме в хотела. Следва вечеря и нощувка.

Ден 6

Самарканд

Закуска в хотела. Започваме екзкурзията в Самарканд, включваща: Мавзолеят на Амир Темур и неговите близки ,посещение на известния площад Регистан, състоящ се от Медресе Улугбек, Медресе Шердор и Медресе Тиля-Кори; Джамия Биби ханъм/ единствената такава , кръстена на жена/. Следва време за пазаруване на националния базар Siyob, където можете да намерите изобилие от пресни и сушени плодове, ядки, местни сувенири, сладкиши и други неща , от които се пълнее. Ще имаме възможност и да посетим и ателието на Khoni Ghil, където се изработва копринена хартия. Вечерта ще посетим домът на прочут художник минитюарист суфи, където ще се насладим на мастърклас по правене на пилаф. Вечеря. Нощувка в хотела.

Ден 7

Самарканд-Гиджуван-Бухара

Денят Х

Your Plan

Денят Х

Your Plan

 • Самолетни билети по програмата с включени летищни такси и вътрешни полети; 
 • 12 нощувки със 12 закуски. 12 обяда, 12 вечери;

 • Всички входни такси за посещаваните по програма туристически обекти;

 • Всички междуградски трансфери с автобус и влак;

 • Местен гид с опит с български групи;

 • Водач – преводач от Космос Травел със седем тура по дестинацията;

 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро към „ЗД Евроинс“ АД, покриваща медицински разходи в резултат на КОВИД-19

 

 • Доплащане за единична стая – 480

 • Лични разходи

 • Бакшиши

 • Туристическа виза за Таджикистан- 60 US$

 • Такси за фото и видеозаснеманеPlease wait...

Няма намерена информация