Rual Travel

Rual Travel


ЗА КОМПАНИЯТА


 • Туристическа агенция “Руал Травел” е създадена през 1991 г и е лицензиран туроператор и турагент, специализиран в организиране на екскурзии и почивки в чужбина.Фирмата урежда автобусни и самолетни екскурзии и почивки в чужбина и предлага богат и разнообразен продукт, задоволяващ най-широк спектър от интереси. Тяхните турове в Европа са с богати маршрути, включващи различни градове и забележителности. Това са прекрасни културни турне, които запознават участниците в тях с историята, паметниците, архитектурните забележителности и музеи на страните и градовете, включени в програмите.

ПРОДУКТИ


“Руал Травел” предлага индивидуални пакети за самолетни почивки и автобусни почивки или екскурзии до всички точки на земното кълбо.

Пакетите могат да включват самолетен билет, нощувки в хотели по избор на пътуващите, трансфери, екскурзоводски услуги от местни екскурзоводи и пр.

“Руал Травел” предлага на своите клиенти круизи, някои от които с най-луксозните лайнери, които кръстосват в момента световните морета.

Предлагат са настаняване в хотели и обслужване (трансфери, рент а кар, билети за влакове, резервации и закупуване на билети за театър, опера, резервации за ресторанти, кабарета и нощни заведения, асистанс на български на място и пр.) на бизнесмени и туристи при пътуванията им в чужбина.

“Руал Травел” се занимава и с инсентив туризъм – организира симпозиуми, конгреси, семинари и пр. работни срещи в чужбина и в България, като винаги успява да отговори на изискванията на своите клиенти.

Източници на съдържание: rual-travel.com


Abax BG

ABAX BG


ЗА КОМПАНИЯТА


 • АБАКС ЕООД работи на българския пазар от 2008 г. Фирмата стартира своите пакетни програми с основна дестинация Прага, а по-късно допълва с Виена и Рим.
 • През 2009 г., окрилени от успешното налагане на АБАКС като водещ туроператор по програмите в които работи, компанията започва широка кампания в туристическия бранш. Само за няколко месеца изгражда мрежа от над 150 агенти, които продават програмите на АБАКС.
 • В средата на 2010 г., АБАКС ООД бива частично закупена от Травел Медиа АД, а в края на 2010 г. инвестиционното дружество става 100% собственик на туроператора.
 • Тази смяна на собственост дава финансова стабилност и позволява на фирмата да обогати портфолиото си от екскурзии в най-популярните и търсени европейски столици, по-големите градове в Европа и почивки в Гърция и Италия.

ПРОДУКТИ


Основните продукти в които АБАКС се фокусира са:

 • Културно-познавателни маршрути;
 • Уикенд програми;
 • Почивки.

БИЗНЕС МОДЕЛ


 • АБАКС е туроператор wholesaler.
 • АБАКС не работи пряко с крайни клиенти, а само с туристически агенти и туроператори.
 • Така компанията дава сигурност и спокойствие на нейните партньори, че следващия път клиентите отново ще се върнат при тях.
 • Този модел им позволява да правят високи обеми на продажби и съответно да постигат по-добри цени от конкуренти.
 • Този модел се практикува само от АБАКС в България.

МИСИЯ


 • АБАКС съществува, за да подпомага туристическите агенции и туроператорите да предлагат висококачествини и ценово ефективни оферти на своите клиенти. Контактите им с водещи доставчици и обемите им дават възможност да бъдат винаги с най-добрата оферта.

Източници на съдържание: abax.bg


Emerald Travel

Emerald Travel


ЗА КОМПАНИЯТА


“Емералд Травел” е една от най-утвърдените туристически агенции в България и повече от 20 години предлага висококачествени услуги в сферата на изходящия туризъм. Залага на работа с доказани партньори, реномирани хотелски комплекси и посреднически агенции в България и чужбина. Агенцията реализира собствени чартърни полети до всички курорти на Турция, както и до топ курорти в България, Турция, Египет, Гърция, Хърватия, Танзания, Тунис, Мавриций и други. Над 500 туристически агенции в цялата страна продават продуктите на „Емералд Травел“.

ПОДБРАНИ ХОТЕЛИ


Всички хотели, с които работи фирмата “Емералд Травел” са внимателно подбрани през години от работа в туристически бизнес. Мениджърите им лично се запознават с условията и обслужването в тях, преди да ги обявят в тяхните оферти. Предлагат са програми, създадени за пълноценно изживяване – с разнообразни хотели и възможности за развлечения, почивки в хотелски комплекси, фокусирани върху семейства и двойки. „Емералд Травел“ работи и с някои от най-луксозните резорти по света.

Източници на съдържание: emerald.bg


MSC Cruises

MSC Cruises

MSC Cruises


MSC Cruises

ЗА КОМПАНИЯТА


MSC Cruises e една от най-бързо развиващите се круизни компании в света. Стартирала пътническите си круизи преди около 30 години, днес е една от компаниите символ на качество, стил и невероятно обслужване. MSC Cruises е компанията с най-млада флотилия, като средната възраст на корабите е под 5 години.

MSC Cruises с гордост отбелязват, че са единствената изцяло италианска круизна компания, с изцяло италиански вкус към красотата и внимание към детайла и 100% италианско обслужване. Ако сте любители на типичната италианска пищност и искате един традиционен, изтънчен круиз със силното влияние на цялата средиземноморска култура, това вероятно е вашата компания.

На корабите на MSC Cruises персоналът говори поне няколко европейски езика, а повечето съобщения, касаещи пътниците се оповестяват на английски, немски, френски и италиански език. Казват, че за MSC Cruises, Средиземноморието не е просто регион на плаване, а домът им.

Корабите на MSC плават в Източното и Западното Средиземноморие практически целогодишно, което ги прави уникални за региона. Освен Средиземно море, в различни периоди на годината с тях може да пътувате и из Северна Европа, Карибите, Южна Америка или Южна Африка.

MSC са много добър вариант за не много скъп, но изискан и стилен круиз за двойки и семейства с деца. Има добър коктейл от забавления, вечерни шоу програми и разнообразие, с подчертан фокус към опитването на кулинарни и винени изкушения.

ФЛОТИЛИЯ


Към днешна дата, корабите на MSC Cruises са 18 на брой, условно разделени на няколко класа, според големината им, капацитета им за превозване на пътници и разнообразието от дейности и услуги на борда:

Кораби от клас Meraviglia Pus:

 • MSC Grandiosa (2019) с капацитет 6297 пасажери;
 • MSC Virtuosa (2020) с капацитет 6297 пасажери, стартира плаванията си през есента на 2020 г.

Кораби от клас Seaside:

 • MSC Seaside (2017) с капацитет 5119 пасажери;
 • MSC Seaview (2018) с капацитет 5179 пасажери;

Кораби от клас Meraviglia:

Кораби от клас Fantasia:

 • MSC Fantasia (2008) с капацитет 3274 пасажери
 • MSC Splendida (2009) с капацитет 3959 пасажери, напълно реновиран през 2015 г.
 • MSC Divina(2012) с капацитет 4345 пасажери
 • MSC Preziosa (2013) с капацитет 3502 пасажери

Кораби от клас Musica:

 • MSC Musica (2006) – капацитет 2550 пасажери
 • MSC Orchestra (2007) – капацитет 2550 пасажери
 • MSC Poesia (2008) – капацитет 2550 пасажери
 • MSC Magnifica (2010) – с капацитет 3223 пасажери

Кораби от клас Mistral:

 • MSC Armonia (2001) с капацитет 2679 пасажери, напълно обновен през 2014 г., удължен и с добавени каюти с балкон;
 • MSC Sinfonia (2002) с капацитет 1952 пасажери, напълно обновен през 2014 г., удължен и с добавени каюти с балкон;
 • MSC Lirica (2003) с капацитет 1976 пасажери, напълно обновен през 2015 г., удължен и с добавени каюти с балкон;
 • MSC Opera (2004) с капацитет 2142 пасажери, напълно обновен през 2015 г., удължен и с добавени каюти с балкон;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ


 • Билет за круиз – Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на Cosmos Travel по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
 • Международен паспорт – При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
 • Предварителна онлайн регистрация – Круизният билет се предоставя на пасажерите, едва след попълване на задължителната регистрация. Тя трябва да бъде попълнена най-късно до 4 дни преди началото на круиза. В случай, че нямате такава регистрация е възможно забавяне на процеса на настаняването ви на борда на кораба или дори отказ за настаняване. Повече информация относно попълването на регистрационната форма може да получите от офисите на Cosmos Travel.
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина – в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
 • Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави – имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

НА БОРДА НА КОРАБА


 • Багаж – Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.
 • Бременност – Жени, навлезли в 24-тата седмица от бременността си не се приемат на борда на кораба.
 • Деца – Пътуване само с единия родител – когато дете под 18 години пътува само с единия си родител, тогава придружаващия родител трябва да представи предварително попълнена и нотариално заверена форма по образец на круизната компания, с която декларира че носи пълна отговорност за поведението и действията на детето по време на круиза. Чрез този документ отсъстващият родител също декларира, че предоставя права на круизната компания за медицинско лечение на детето в случай на възникване на внезапно заболяване или злополука. Липсата на този документ може да възпрепятства настаняването ви на борда на круизния кораб. В допълнение на т.нар. “parent consent form”, придружаващият родител трябва да разполага и с нотариално заверен документ, издаден на български и на английски, чрез който отсъстващият родител дава съгласието си детето да напуска България.Важно е да знаете, че с MSC Cruises, децата до 12 ненавършени години пътуват безплатно, ако са настанени в една каюта заедно с родителите си. За децата се заплащат единствено пристанищните такси, които обикновено са межди 120 и 140 евро.
 • Бебета – На борда на кораба се допускат бебета;
 • Домашни любимци – Поради мерките за безопасност не се допускат домашни любимци на борда на корабите на MSC.
 • Здравословни и физически проблеми – Винаги, когато е възможно круизните компании се опитват да настанят на борда на кораба хора със специални нужди. На повечето круизни кораби има каюти, пригодени за хора с физически увреждания. Съществуват обаче различни условия, за приемане на пътници със здравословни и физически проблеми. Повече информация за тези условия може да получите от офисите на Cosmos Travel.
 • Процедури на круизния терминал – началният час, в който започва чекирането за качване на борда на кораба в началното пристанище е упоменат във вашия круизен билет. Препоръчваме да не се явявате по-рано на терминала от упоменатия начален час, тъй като на круизните терминали няма удобства за продължителен престой на пасажери и багаж. Часът на отплаване от началното пристанище е посочен в подробното описание на пътуването, във вашия круизен билет.
 • Чекиране – Всички пътници трябва да са приключили с чекирането си и да са на борда на кораба не по-късно от 2 часа преди обявения час на отплаване! Пътници, които се явят за чекиране след като гишетата са затворени, ще трябва за своя сметка да се придвижат до първото следващо възможно пристанище от маршрута.MSC не приемат гости с неизрядни документи (паспорт ,виза), както и пътници явили се след обявените за чек-ин часове. Не се възстановяват суми на лица, които не представят изрядни документи, или закъсненията за чек-ин.
 • Промени в маршрута – Маршрутът на круиза може да бъде променен. На борда кораба можете да следите дневният бюлетин с най-актуална информация.
 • Настаняване на борда на кораба – Обичайно каютите са достъпни за пасажерите след 14:00ч. През това време всички заведения за хранене, както и баровете и кафенетата вече работят, така че може да се възползвате от всички услуги веднага след качването Ви на борда.
 • Инструктаж за безопасно пътуване “LIFE BOAT DRILL” – Този инструктаж се провежда в първия ден от круиза, той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всички пасажери. По време на инструктажа всички услуги на борда се преустановяват. Инструктажът съдържа важна информация относно действията, които следва да предприемете в случай на инцидент: как да поставите спасителната си жилетка, къде е Вашата сборна станция за качване в спасителната лодка и т.н.

ГАСТРОНОМИЯ


 • Хранене на борда – Вечерята се сервира в ресторантите на две смени в 19:00 и в 20:45ч. Часовете за хранене може да варират в зависимост от разписанието на кораба в зависимост от часовете на пристигане и отплаване в отделните пристанища. Всички промени ще бъдат посочени в Дневната програма; Промяна на смяната за вечеря се заявява при качването на кораба. Напитките към блок масата и напитките от машина на закуска са включени в цената. Баровете и ресторантите на кораба предлагат голямо разнообразие от напитки срещу допълнително заплащане. Сметката за всички напитки, закупени в баровете и ресторантите на борда на кораба, са записва на бордната карта и се урежда в края на круиза. Към цената се добавя и такса обслужване в размер на 15%.
 • Облекло – Облеклото трябва да бъде подходящо за сезона. На борда на кораба пътниците могат да носят удобно всекидневно облекло. Препоръчва се носенето на слънчеви очила и шапки. На борда са подходящи сандали или обувки с гумени подметки, а за бреговите екскурзии – спортни обувки. Вечерното облекло се разделя на неофициално, полуофициално и официално. Повечето вечери на кораба са неофициални. За тези вечери препоръчваме летни рокли за жените и леко сако за мъжете. За официалните вечери препоръчваме коктейлни рокли за дамите и леки костюми за мъжете. За ГАЛА вечерите и партитата препоръчваме тъмен костюм.

Източници на съдържание: crusit.bg


Dunav Tours / Дунав турс

Dunav Tours

Dunav Tours


Dunav Tours / Дунав турс

ЗА КОМПАНИЯТА


„Дунав Турс“ АД е единственият български корабособственик, който осъществява европейски речен круизен туризъм. Организира групови и индивидуални круизи по реките Дунав, Рейн, Майн, Мозел и др.
Сезонът на речните круизи стартира всяка година в началото на месец март. Специфичното при този вид круизи е, че всички изхранвания са включени в цената, както и голяма част от напитките, предлагани на борда – вино, бира, безалкохолни, кафе и чай по всяко време на деня.

Компанията разполага с общо шест кораба за речни круизни плавания. Корабите “Елегант Лейди” и “Хайнрих Хайне” обикалят по Дунав и притоците му в Германия, а най-новият кораб на компанията – произведеният през 2012 г. в Холандия кораб “Ариана”, прави круизи до делтата на река Дунав. До украинските градове Вилково и Измаил плават корабите “Русе Престиж”, “София” и “Русе”.

ФЛОТИЛИЯ


Корабите на Дунав Турс са категория 4 звезди, пригодени за круизни пътувания по р. Дунав с висококвалифициран български екипаж, владеещ немски и английски език на високо ниво. Кухнята предлага международни и български специалитети, приготвени от пресни продукти на борда от квалифицирани майстор-готвачи. Провежда се целодневна анимационна програма, включваща състезания, беседи, скечове, Нептунови празници, Пиратска вечер, винена проба на български вина, съпроводена с фолклорна програма, българска сватба и други занимателни мероприятия. През 2016 година беше изцяло обновена анимационната програма на борда на речните круизи на “Дунав турс”. Освен традиционната българска сватба, туристите вече имат възможност да взимат уроци по народни танци, а за чуждестранните пасажери е осигурена и възможността за изучаване на български език.

Компанията разполага с 6 кораба за круизни плавания:

 • София – 210 пасажери, построен 1984, реновиран 2001
 • Русе – 210 пасажери, построен 1984, реновиран 2001
 • Русе Престиж – 164 пасажери, построен 2004
 • Хайнрих Хайне – 110 пасажери, построен 1990, реновиран 2005
 • Елегант Лейди – 128 пасажери, построен 2003
 • Ариана – построен 2012 г., с 81 кабини, ресторант с 160 места.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ


 • Билет за круиз – Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на Cosmos Travel по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.
 • Международен паспорт – При пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза. НЕ е възможно пасажери с българска националност да бъдат настанени на борда на круизния кораб с лична карта или с шофьорска книжка, дори целият маршрут на круиза да е в рамките на ЕС. Въпреки това препоръчваме да носите втори документ за идентификация – лична карта или шофьорска книжка.
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина – в цената на круиза не е включена медицинска застраховка, поради което всеки пасажер следва на свой риск и за своя сметка да сключи застраховка „медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране” с избран от него застраховател. Препоръчва се също да си осигурите застраховка, покриваща загуба и повреда на багаж, застраховка „злополука” и др. застрахователни продукти, покриващи различни рискове по време на пътуване извън България.
 • Визи и изисквания на имиграционните власти в посещаваните държави – имиграционните изисквания на различните държави варират и могат да се променят по всяко време, поради което препоръчваме да се обърнете за допълнителна информация към вашия туристически агент или към посолствата на държавите, включени в маршрута на вашия круиз.

НА БОРДА НА КОРАБА


 • Багаж – Няма конкретни ограничения относно количеството багаж, което ще носите с вас на борда на кораба по време на круиза. Основното ограничение в броя чанти и теглото им обичайно се задава от изискванията на авиокомпанията, която ще използвате за транспортиране до / от началното / крайното пристанище на вашия круиз. Все пак препоръчва се багажът да не надвишава 2 пътни чанти с максимално тегло до 23 кг. всяка от тях. Документи, лекарства и ценности трябва да носите винаги само в ръчния си багаж.
 • Деца – Децата са добре дошли на борда и се възползват от специални ценови преференции – бебетата до 2 години се настаняват безплатно в каютата на родителите си, а децата от 02 до 12г. (ненавършени), настанени с един или двама възрастни в каюта, заплащат 50% от пакетната цена на възрастен.
 • Екскурзии на брега – Провеждат се на немски език. Заявяват се и се заплащат на борда, при наличие на свободни места.

ГАСТРОНОМИЯ


Хранене на борда – Осъществява се в основния ресторант на кораба. Часовете за закуска, обяд, вечеря, следобедно кафе и нощна закуска, се определят на кораба и се предоставят на туристите във вид на дневна програма на български език.

Източници на съдържание: crusit.bg


Azamara Club Cruises

Azamara Club Cruises

Azamara Club Cruises


Azamara Club Cruises

ЗА КОМПАНИЯТА


Azamara е дъщерно предприятие на Royal Carribean Cruises. Има във флотилията си три кораба – Amazara Journey, Azamara Pursuit и Azamara Quest. И трите са построени през 2000 г. и имат капацитет от 690 пасажери. Малкият размер на корабите от флотилията на Azamara създават усещане за уют в интимна, спокойна обстановка, където всеки момент е преживяване. Безупречно обслужване, изискана кухня и отбрани вина от цял свят са отличителните черти на круизната компания. Големината на корабите им позволява акостиране на малки пристанища в по-голяма близост до градовете за по-голямо удобство на пасажерите си. Най-очакваната и голяма атракция на всеки маршрут, осъществяван от корабите на Азамара, е тематичното парти край басейна.

Специфично при резервирането на крузно пътуване с Azamara е, че цените са на база ALL INCLUSIVE, тоест практически всичко е включено в цената. Допълнително се заплащат единствено бреговите екскурзии, СПА услугите и комуникационните услуги на борда.

ФЛОТИЛИЯ


Корабите на Azamara плават в най-различни части от света. Най-разпространените им маршрути са в Европа, Карибите, Южна Америка и Азия.Към днешна дата флотилията на Azamara Club Cruises се състои от три на брой кораба:

 • Amazara Journey – капацитет 686 пасажери
 • Amazara Pursuit – капацитет 777 пасажери
 • Azamara Quest – капацитет 686 пасажери

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ


 • Билет за круиз - Круизният билет е електронен. Ще го получите от офиса на КОСМОС ТРАВЕЛ по имейл до няколко дни преди началото на круиза и след като сте заплатили цялата сума за вашия круиз. Един електронен билет се отнася за всички пасажери настанени в една и съща каюта. Билетът за круиз представлява договор за превоз на пътници и техния багаж и регламентира вашите взаимоотношения с круизната компания при възникване на различни обстоятелства по време на осъществяване на круиза.Покажи още